Užasna svjedočanstva, vagnerovci muče i ruske vojnike: “Silovali su ga, nije to mogao podnijeti pa se ubio”

Potpukovnik Roman Venevitin iznio je teške optužbe na račun plaćene paravojske Wagner. Nakon što je zarobljen u blizini ukrajinskog grada Bahmuta, tvrdi da su ga mučili Wagnerovi plaćenici, unatoč tome što je bio na istoj strani u ratu.

“Došlo je do otmice naših vojnika, potom su fizički maltretirani i ponižavani. Jedan dočasnik naše bojne je otet i mučen. Držali su ga golog na hladnom podu u podrumu”, rekao je vojnik.

Također tvrdi da su Wagneri krali i njihovo oružje, ponekad da bi ga koristili u borbi, a ponekad samo kao trofeje. Vojnici nisu stali ni pred čim. Koristili su najgore metode mučenja.

“Vojniku su pošpricali kiselinu u oči, pa je privremeno izgubio vid. Polili su ga benzinom i pokušali ga spaliti”, prepričao je. “Jednog od vojnika pretukli su i silovali Wagnerovi plaćenici. Nije mogao preživjeti poniženje i ubio se.”

U videu koji su u javnost pustili bliski Putinu, također je optužio šefa Wagnera Jevgenija Prigožina za diskreditaciju ruske vojske – zločin zbog kojeg bi mogao biti zatvoren.

Venevitin je rekao da su oteti ruski vojnici vraćeni Putinovoj vojsci u zamjenu za streljivo. Wagner

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr