Istra dovela bivšeg trenera Hajduka: Klupu 'bilih' napustio je neporažen, a ovo će mu biti veliki test

Foto: Branimir Boban / CROPIX

Autor: Ivan Lukač

Nakon što je UrugvajacGonzalo Garcianapustio klub Istre prvoligaš iz Pule našao je njegovu zamjenu. Novi strateg je bivši trener HajdukaMislav Karoglan.

Potpisao je ugovor do 2025. godine, zajedno s pomoćnicima Goranom Rosandom i Goranom Karoglanom. Službeno predstavljanje novog trenera zeleno-žutih i njegovih pomoćnika održat će se u ponedjeljak.

“Izuzetno sam zadovoljan jer smatram da smo doveli jednog od najboljih mladih trenera u Hrvatskoj u ovom trenutku, koji se idealno uklapa u nogometnu filozofiju i strategiju našeg kluba”, rekao je sportski direktor Istrin Saša Bjelanović.

Veliki posao

Karoglan je vodio Hajduk u deset utakmica prošle sezone. Prvo je bio trener kadeta na Poljudu, zatim pomoćnik Jensu Gustafssonu i Valdasu Dambrauskasu, a potom je dobio priliku na klupi prve momčadi. U 10 utakmica na klupi Hajduka upisao je sedam pobjeda i tri remije.

Dakle, Hajduk je napustio kao neporažen, a sada ga u Istri čeka veliki posao. Garcia je radio sjajan posao, ali sada treba napraviti rekonstrukciju momčadi koja je ostala bez kapetana Galilee i još par stožernih igrača.

Karoglan je kao igrač igrao u Posušju, Kamen Ingradu, Zrinjskom, izraelskom Hapoel Nazarethu, Širokom Brijegu, slovačkoj Žilini, singapurskim Armed Forcesima, Rijeci, Imotskom i Hrvatskim Zmijavcima. Nastupao je i za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Autor:Ivan Lukač

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr