Hrvat bi se mogao naći u problemu: 'Slutim da će mi se javiti odvjetnici s nečim, moglo bi biti problema'

Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Autor: Gordan Ivan Šojat

I ovogodišnji Roland Garros obilježili su Hrvati, koji su pobijedili u juniorskoj konkurenciji Dinu Prižmića te u konkurenciji parova u kojima je slavio naš Ivan Dodig s Amerikancem Austinom Krajičkom.

No Ivan je bio jako razočaran odnosom organizatora prema njemu tijekom turnira te se požalio kako nije imao isti tretman kao ostali igrači i kritizirao je organizatore.

Podsjetimo, Dodig je uputio oštru kritiku u kojoj je naglasio:

“Jako sam tužan što moram reći, ali 15 dana sam na turnir dolazio taksijem. Sjedio sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrijavanje s partnerom jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osjećao sam se kao turist u Parizu. Ali danas sam četvrti put osvojio Roland Garros i ovaj turnir zaslužuje tretirati svakog igrača i svakog svog pobjednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sljedeće godine napraviti bolji posao”, izjavio je Dodig nakon pobjede u finalu.

Nije Novak Đoković jedini novi svjetski broj 1 danas…

Čestitke 🇺🇸 Austinu Krajiceku na vrhu ljestvice muških parova nakon njegovog #RolandGarros naslov s Ivanom Dodigom! pic.twitter.com/3vxJlUWoTT

— Tennis Channel (@TennisChannel) 12. lipnja 2023

Moglo bi biti problema

Po povratku u domovinu Ivan je i dalje imao gorak okus u ustima nakon doživljenog tretmana, ali smatra kako bi zbog izjave mogao imati problema:

“Nije mi bilo lako, ali kroz karijeru sam navikao na razne stvari. Izgledaju kao sitnice, ali puno vremena sam gubio zbog organizacije, prijevoz me čekao dva kilometra od hotela, na ulici, bez razloga, nije to toliko daleko da nije mogao doći do mene. Puno je bilo zbrke oko malih stvari, i tako 15 dana. A oni nisu imali volju nešto promijeniti”, nastavio je Dodig po povratku u Zagreb i objasnio:

Ivan Dodig u igri @ uprava #RolandGarros ——ZLATO!

‘ Ja sam 7 puta Grand Slam prvak i nisam bio tretiran pravedno niti su mi dani uvjeti koje zaslužujem. Sljedeći put možeš bolje’

Dupli, mješoviti i donekle žene tretiraju se drugačije
ZAŠTO? #ATP #WTA pic.twitter.com/A6kDhlomNP

— Loli (@LoliLondon) 10. lipnja 2023

“Naprosto nisam imao adekvatne pripreme, kao drugi igrači. Kasnio sam na zagrijavanje, uoči polufinala sam morao ustati u 6 sati da bih bio da ću stići. I na kraju sam im htio poručiti da najveći turniri, poput Roland Garrose, moraju imati bolju organizaciju. Govorio sam im, nisam me čuo, i to mi je bila jedina opcija”, govori pobjednik Roland Garrosa u parovima te otkriva:

“Slutim da će mi se javiti odvjetnici s nečim, moglo bi biti problema. Ali to je sastavni dio karijere, u kojoj sam prošao puno toga, i pogrešaka i dobrih stvari, ali kad je čovjek u pravu treba reći. Pokušao sam sve, razgovarao sam s organizatorima tri puta i nisu imali sluha. Jedini način ostao je da osvojim turnir i onda kažem javno sve. Ne samo zbog sebe nego i zbog drugih igrača koji uživaju u svakojakim tretmanima na turnirima i ljudi to trebaju znati”, završio je svoju priču s ovogodišnjeg Grand slam turnira u Prizi naš tenisač.

Autor:Gordan Ivan Šojat

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr