'Ni s kim nismo mislili u koaliciju!' Grmoja priznao, išli su s figom u džepu: Što će na ovo reći Suverenisti?

Foto: Damjan Tadić / CROPIX

Autor: Dnevno.hr

“Mi smo na sve izbore dosad izašli sami, tako da i na ove možemo sami. Mislim da je to najpoštenije prema biračima”, izjavio je danas za N1 televiziju saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Doduše, nije htio zatvoriti baš sva vrata. Uostalom, nije tajna da prema Mostu gledaju i lijeve i desne stranke pa se i Grmoja malo ogradio.

“Ako procijenimo da to može u sinergiji donijeti nešto što je dobro za Hrvatsku i osigurati veći broj mandata, isto vrijeme i veći utjecaj, razgovarat ćemo s manjim strankama“, dodao je.

Domovinski pokret nikad nije bio opcija

No, to uglavnom tvrde politički analitičari, posebice oni s desne strane sinergija može ostvariti tek ako Domovinski pokret i Most udruže snage. Svjesni su toga (bili) u obje stranke, ovo proljeće je procurila i vijest da su se predsjednici stranaka Ivan Penava i Božo Petrov našli za zajedničkom stolom. Dogovoren je i drugi sastanak na kojem su se trebali naći u proširenom sastavu, no Most je tu povukao ručnu.

Prema onome što je danas rekao Grmoja, čini se da su i tada imali figu u džepu. “Domovinski pokret nikad nije bio opcija“, izjavio je.

Okretanje Suverenistima?

Sad je malo okrenuo ploču pa je, umjesto DP-a, spomenuo Suvereniste. “Imamo jako dobru suradnju sa Suverenistima u Hrvatskom saboru, tako da postoji i ta mogućnost”, napomenuo je, a jedino ostaje upitno idu li iu ove razgovore s istim namjerama kao što je DP-om.

Osobito ako imate plan, kao što je spomenuo na početku, da na izbore iziđu samostalno.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr