Raspudić: Pravobraniteljica za djecu mora odmah biti opozvana

Zastupnik Mosta Nino Raspudić pozvao je u četvrtak na poziv pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević zbog podržavanja sadržaja na ovogodišnjem Zagreb Prideu, u kojima se vidi javno „zlostavljanje i seksualizaciju djece“.

Helenca Pirnat Dragičević treba odmah biti opozvana, podržavanje ovakvog sadržaja je javno zlostavljanje i seksualiziranje djece. Ako ostane pravobraniteljica, to ide na dušu izravno vama iz vladajuće većine koji podržavaju ‘pride-braniteljicu za djecu’“, izjavio je Raspudić u sabornici tijekom slobodnih govora klubova zastupnika.

Primjer ‘hiperseksualizacije djece’ Nino Raspudić vidi u osobi koja je na Povorci ponosa prošle subote bila odjevena u haljinu sastavljenu od paketića prezervativa.

„Znamo da bilo kakva seksualizacija djece te dobi spada u domenu koja ima jasan i dobro poznat, zloglasan naziv, a to je pedofilija“, rekao je Mostov zastupnik.

Nakon što je pravobraniteljica za djecu jučer odgovorila da Povorka ponosa može mladima poslati važnu poruku o diskriminaciji i nasilju nad LGBT osobama kao neprihvatljivom ponašanju i povredi ljudskih prava, Raspudić je napomenuo da je Pirnat Drugačivić drugačije govorila tijekom prikupljanja potpisa za referendum o ukidanju covid potvrde.

Prisjetio se fotografije s jedne od tribina koju je Mostov objavio na svom Facebook profilu Zvonimir Troskot, a na kojoj se nalazi dječak s papirom u ruci.

„Tada je rekla da, osim potencijalnih rizika od ugrožavanja prava djeteta, javno izlaganje djece u kontekstu političke strane nerijetko izaziva negativnu reakciju među građanima koji ne simpatiziraju tu istu stranku pa bi djeca zbog toga mogla doživjeti određene neugodnosti“, kazao je Raspudić.

N1 pratite putem aplikacije zaAndroid|iPhone/iPadi mrežaCvrkut|Facebook|Instagram|TikTok.

Više o temi