FOTO Policija privela 99 osoba, naplatila tisuće eura kazni, droge nije falilo, raspliće se i kralja lančića

Druga noć na Ultri

Naboj A. Ž., 09. srpnja. 2023. @ 08:35

Održana je i druga noć Ultra Europe festivala u Splitu, a policija je opet imala pune ruke posla.

Prije, za vrijeme i nakon drugog dana javnog okupljanja ‘Ultra Europe 2023”, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine, objavila je splitska policija, ali posla je za njih ipak bilo.

Privedeno je ukupno 99 osoba (26 hrvatskih državljana i 73 strana državljana) većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom druge večeri naplaćeno je 60.000 eura novčanih kazni.

Dvije osobe uhićene su zbog sumnje da su počinile kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

U subotu, oko noći, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su u zoni održavanja javnog okupljanja od 31-godišnjaka oduzeli ukupno 142 tablete droge ecstasy, 1,6 grama kokaina i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Muškarac je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističkog istraživanja.

Prijavljeno je šest imovinskih kaznenih djela

Prijavljeno je šest imovinskih kaznenih djela ( jedna krađa i pet drških krađa ).

U službene prostorije dovedena je jedna osoba koja se dovodi u vezu s početkom ovih kaznenih dijelova iu tijeku je kriminalističko istraživanje.

Dovršeno istraživanje kralja Lančića – pritvorskom nadzoniku odvedena četiri strane državljanina

U subotu nakon primljenih informacija o krađilančićima na mjestu održavanja javnog okupljanja brzim postupanjem policijskih službenika na terenu su iste večeri uhićene četiri strane državljanina. Policijski službenici dovršili su istraživanje nad dva 24 godišnjaka, 23 godišnjaka i 20 godišnjaka, svi državljani Italije.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri muškarca zajednički ostvarila obilježja jednog kaznenog djela Razbojnička krađa i osam kaznenih djela Teška krađa, dok su sva četvorica zajedno ostvarila obilježja jednog kaznenog djela Razbojnička krađa.

Drugi dan Ultra Europe 2023. - 1Potrgani lančići u Splitu na Utri(Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje utemeljeno usmrćeno da su tijekom večeri 7./8. srpnja 2023. godine na mjestu održavanja javnog okupljanja u Splitu oštetili 10 osoba otrgnuvši im lančić s vrata.

Na događaju je obavljen očevid i pregledom terena policijski službenici su na dva mjesta u plastičnim vrećicama pronašli dio otuđenih lančića. Strani državljani su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr