Peović se obrušila na Plenkovića i Malenicu: 'Cipelare službenice i namještenice na sudovima'

Foto: Damjan Tadić / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/IJ

Nakon posljednje afere s prodajom po niskim cijenama viška plina koji je HEP otkupljivao od Ine Radničke fronte (RF) založila se za depolitizaciju upravljačkih funkcija javnih tvrtki kroz transparentne javne natječaje.

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović ocijenila je da način na koji se postavlja uprava HEP-a ne dopušta postavljanje kvalitetnih ljudi koji će tu raditi u interesu “društvene većine”, zbog čega će njezina stranka predložiti da se do jeseni izmijene zakonske odredbe koje su ljudima omogućile koji su potpuno neprofesionalni da vode tako veliki sustav, koji su politički kandidati.

Iz Radničke stranke su najavili pokretanje inicijative kojom će se definirati obveza transparentnih javnih natječaja koji će morati biti zaista javni, na način da će na njih javnost moći i utjecati. U povjerenstvima za odabir, ističu, trebaju sudjelovati sve zainteresirane skupine poput lokalne i akademske zajednice, stručne udruge, predstavnici radnika, javnih i državnih službi, oporeznih stranaka te da “neće smjeti biti pod većinskim utjecajem vladajuće opcije”.

Sramotna odluka

Peović je komentirajući nastavak štrajka djelatnika u pravosuđu ustvrdila da je premijer Andrej Plenković i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica “postolarice službenica i zaposlenica na sudovima” te nazvao sramotnom jučerašnju odluku Vlade da im se ne isplate dani provedeni u štrajku.

Nastavlja se prebacivanje loptice, Malenica poslao oštru poruku štrajkašima

Autor:Dnevno.hr/IJ

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr