Manijak jednu ženu ubio, drugu držao zatočenu 14 godina, tukao je i silovao

Manijak s istoka

Piše M.V.,
01. kolovoza. 2023. @ 15:37

Ilustracija
Ilustracija
Foto: Getty Images

Muškarac je u ruskoj regiji Čeljabinsk držao ženu zatočenu 14 godina. Drugu ženu koju je držao u zatočeništvu je ubio nakon jedne svađe, priopćile su lokalne vlasti.

Žena je bila zatočena tijekom 14 godina, a druga je ubijena u ruskoj regiji Čeljabinsk. Navodno je ženi koja je uspjela pobjeći pomogla majka muškarca koji ju je zatočio nakon što je odveden u psihijatrijsku ustanovu.

Istražitelji navode da je u jesen 2009. 50-godišnji Vladimir Českidov doveo žrtvu, stanovnicu naselja Smolino, u svoju kuću “na jedno piće”. Tada je imala 19 godina. Nakon toga ju više nitko nije vidio sve ove godine.

Psihičko stanje mu se pogoršalo pa je Českidov odveden u zdravstvenu ustanovu, a zatočena žena uspjela je pobjeći iz kuće u kojoj je bila zatočena u subotu, navodi se u priopćenju lokalnih vlasti.

U Českidovu kuću u uralsko naselje Smolino u kojem je živio s majkom Valentinom stigla je policija. Žrtva je ispričala da ju je Českidov tukao i silovao sve godine dok je bila u zatočeništvu.

Navela je da je u kući bila zatočena još jedna žena koju je Českidov ubio nakon svađe 2011. godine. “Smolino manijak”, kako su ga mediji nazvali, svoju žrtvu je izbo je nožem.

Istražno povjerenstvo objavilo je u ponedjeljak da je protiv 50-godišnjaka pokrenuta istraga zbog ubojstva i otmice. Dodaju da je policija u dvorištu ispred njegove kuće pronašla ljudske ostatke.

Slučaj je šokirao susjede. Navode da Českidova rijetko viđaju te da im je njegova majka govorila kako je u Moskvi. Vjeruju da je njegova majka znala što se događa u kući.

RT piše da jedan od izvora tvrdi kako Valentina nije ništa znala te da je upravo ona pomogla ženi u bijegu. Českidov je na psihijatriji pod nadzorom policije.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr