Zoran Milanović poručio kanadskim Hrvatima: ‘Ne treba nam vaš novac, već ovo…’

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Predsjednik Zoran Milanović danas je posjetio Hrvate u kanadskom Hamiltonu gdje im je poručio da Hrvatska ne treba njihov novac jer su ga već dosta dali.

“Vaša je procjena i odluka trebate li se vratiti u Hrvatsku. Naše je srce otvoreno za vaše iskustvo, znanje, pamet, a iznad svega ljubav prema domovini, prema Hrvatskoj i njezinim tradicijama. Novca ste dali dovoljno. Hrvatska ne treba vaš novac, ali treba vašu ljubav i treba da ostanete ono što jeste“, poručio je Milanović hrvatskim iseljenicima u Hamiltonu u Kanadi gdje je posjetio Hrvatsku župu Svetog Križa koja je obilježila 65. obljetnicu djelovanja.

Milanović se u župi u Hamiltonu susreo sa srijemskim biskupom koadjutorom mons. Fabijanom Svalinom, koji je zbog te obljetnice došao u Kanadu, i hrvatskim svećenstvom iz Ontarija te je sa suprugom Sanjom Musić Milanović bio na svetoj misi.

Zemlja u koju će se poželjeti vratiti

“Ova crkva je sagrađena rukama, novcem, trudom i radom naših ljudi. Ovaj prostor i ova crkva su već 65 godina hrvatski”, rekao je Milanović dodajući da je na nama da pokušamo od Hrvatske napraviti zemlju u koju će se oni vratiti po intuiciji i osjećaju.

Proizvođači svinja na koljenima! ‘Zašto kuge nema u srpskim selima?’ U očaju postavljaju nezgodna pitanja

“Ako takvu odluku donesete, jer ona ne smije biti nametnuta, i zemlju na koju ćete, ako se i ne vratite, biti silno ponosni”, rekao je Milanović koji će sljedeći tjedan u New Yorku sudjelovati na sjednici Opće skupštine UN-a.

“Ponosni ne samo zato što u nogometu razvaljujemo veće i bogatije, već i zato što će naprosto biti fino, pristojno, mirno i dobro mjesto za život, gdje se poštuje čovjek, poštuje obitelj, gdje svatko ima pravo na svoju privatnost, gdje ljudi imaju dovoljno da mogu uštedjeti, zaraditi i obogatiti se ako u tome vide smisao. Ali, gdje svatko ima pravo tražiti sreću, zaključio je Milanović.

Autor:Dnevno.hr/I.J.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr