Hrvatska je možda ispala iz Davis Cupa, ali Gojo je opet rasturio. Sada je pobijedio Griekspoora

Hrvatska je porazom od Finske izgubila bilo kakvu šansu za plasmanom u četvrtfinale Davis Cupa, ali danas je još preostao susret s Nizozemskom. I dok je Duje Ajduković u prvom susretu izgubio od Botica Van De Zandschulpa rezultatom 2-1 u setovima (3-6, 6-3, 5-7), Borna Gojo uspio je pobijediti Tallona Griekspoora, trenutno 24. svjetskog tenisača.

Mukotrpni meč trajao je dva sata i 22 minute, a Splićanin je nakon velike borbe došao do slavlja 2-1 pred domaćom publikom na Gripama (4-6, 7-6 (2), 6-4).

Iako je u prvom setu izgubio servis u početnom gemu i onda izgubio bez ijedne break šanse, u drugom je izdržao i naposljetku izjednačio u setovima. Prvo je spasio tri break lopte pri rezultatu 5-5, a onda je odvukao set u tie-break gdje je slavio i izborio treći set. Ondje je napokon dočekao break i poveo 3-1, no Nizozemac mu je oteo servis u šestom gemu.

Ipak, Gojo mu je odmah uzvratio istom mjerom i na kraju pobijedio, a odlučujući meč igrat će parovi; Ivan Dodig i Mate Pavić igraju protiv Wesleya Koolhofa i Matwéa Middelkoopa.

“Dobra je to pobjeda za mene, ali želio sam dati sve od sebe još jednom za ljude u Hrvatskoj”, rekao je Gojo poslije pobjede. “Izgubili smo šanse za prolazak dalje, ali igranje za svoju zemlju… Uvijek moram dati 100 posto i sretan sam jer sam pobijedio. Svaki dan kada igram ovdje predstavljam svoju zemlju, a ne sebe. Ona zaslužuje biti predstavljena u najboljem svjetlu.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr