Dečki, tko časti Kontikijem? Varaždin golom iz penala pobijedio Istru i došao na bod Osijeku

Nakon velikog Goričina preokreta protiv Hajduka, osmo kolo HNL-a zatvorili su Varaždin i Istra. Ogled dviju momčadi s istim brojem bodova — ali s različitim brojem odigranih utakmica — bio je dinamičan i zanimljiv, a to možemo reći i bez obzira na samo jedan pogodak koji je na kraju završio u gostujućoj mreži. Varaždinci su slavili 1-0.

Varaždin je nešto bolje otvorio utakmicu, a pisala mu se i prva značajnija prigoda — Dimitar Mitrovski u 17. je minuti opalio s ruba šesnaesterca i poslao loptu pored gola. Domaći su tri minute kasnije tražili kazneni udarac tvrdeći da je Ante Majstorović igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru, ali ništa nije bilo suđeno.

Istra je, zapravo, prvi put zaprijetila nakon pola sata igre kada je Luka Hujber malo razbudio Olivera Zeleniku, a isti je igrač u 38. minuti uposlio Zorana Josipovića koji je bio neprecizan u pokušaju glavom. Tri minute kasnije na drugoj je strani uzvratio Ivan Nekić, a na poluvrijeme smo otišli praznih mreža.

Puljani su bolje ušli u nastavak i izgledali nešto konkretnije i raspoloženije; Oleksandr Petrusenko fino je tukao u 62. minuti s 20-ak metara, no Zelenika je mogao biti sretan znajući da je lopta otišla pored vrata.

Baš kad se činilo da je Istra bolja, Varaždin je zakuhao pravu situaciju pred suparničkim vratima; Lovro Majkić uspio je obraniti prizemni šut Domagoja Drožđeka u 73. minuti, no Istra je nastradala zbog jednog drugog udarca. Majstorović je u toj akciji zahvatio Mitrovskog rukom, Ante Terzić konzultirao se s VAR-om i pokazao na bijelu točku, a loptu na bijelu točku postavio je kapetan Igor Postonjski.

[75′] NK Varaždin 1 – 0 NK Istra 1961

Posted by NK Varaždin on Sunday, September 17, 2023

Iskusni veznjak nije imao problema s realizacijom pa mu se sada piše tri pogotka u ovoj sezoni, a Varaždin je poveo.

Taj rezultat bio je i konačan, bez obzira na to što se Istra trudila izjednačiti, a Varaždin sada ima 10 bodova na šestom mjestu — samo jedan manje od Osijeka. Istra je ostala na sedam i trenutno ne treba strepiti znajući da je ispod nje Slaven sa šest, ali i Rudeš s jednim.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr