Neno u ofenzivi: Bjelica je tek drugi strani Trabzonsporov trener koji je pobijedio Beşiktaş

Trabzonsporovi navijači malo su se zabrinuli kada su njihovi ljubimci spojili dva uzastopna poraza nakon slavlja u prvom kolu turskog prvenstva, ali momčad koju vodi Nenad Bjelica odlično je odgovorila. Nakon rasturanja Kasımpaşe u prošlom kolu (5-1), nekadašnji turski prvak danas je dočekao derbi s Beşiktaşem i napravio pravi statement — Bjeličini dečki pobijedili su 3-0 i tako ispratili rivale iz Istanbula.

Iako su gosti imali čak 71 posto posjeda lopte u nogama, Trabzonspor je potpuno izludio Beşiktaş — koji je utakmicu završio s jednim šutom unutar okvira vrata — i uvalio mu tri gola. Prvi pogodak postigao je stasiti Nigerijac Paul Onuachu u 29. minuti (naravno, glavom), a na 2-0 povisio je Anastasios Bakasetas potkraj prvog dijela i to iz slobodnog udarca.

Mali problem za Bjelicu mogla bi biti Onuachuova ozljeda koja je uslijedila u 47. minuti, no konačnih 3-0 postavio je Edin Višća u 61. minuti završivši domaću kontru. Inače, valja spomenuti da je Filip Benković odigrao cijelu utakmicu za Trabzon i to vrlo dobro, a Tonio Teklić ostao je na klupi.

Nenad Bjelica ovime je, zapravo, ispisao i povijest svojeg kluba — postao je tek drugi strani Trabzonsporov trener koji je uspio pobijediti Beşiktaş u svojemu mandatu. Prvi je bio belgijski strateg Urbain Braems davne 1989. godine.

🔴🔵 Son iki maçta Trabzonspor! #TrendyolSüperLig

✅ 2 galibiyet
⚽ 8 atılan gol
❌ 1 yenilen gol pic.twitter.com/Mrnrr2cvFB

— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) September 17, 2023

Trabzonspor se sada popeo na četvrto mjesto s devet bodova, a Beşiktaş ima dva manje. Prvi je trenutno Fenerbahçe koji je stopostotan s 12.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr