Splitska suradnja za trijumf: Hrvatska pobijedila Nizozemsku, Pavić i Ajduković uzeli ključni bod

Hrvatska Davis Cup reprezentacija danas je igrala protiv Nizozemske u posljednjem susretu prvog kruga završnice tog natjecanja u Splitu. Iako su domaćini ispali iz igre za plasman u četvrtfinale porazom od Finske, danas im je preostalo odigrati posljednji ogled, a to su učinili trijumfalno.

Nakon što je Duje Ajduković izgubio od Botica Van De Zandschulpa, a Borna Gojo novom sjajnom partijom pobijedio Tallona Griekspoora, Mate Pavić i mladi Ajduković sastali su se u parovima kako bi odlučili pobjednika protiv Wesleya Koolhofa i Matwéa Middelkoopa.

Ivan Dodig prvotno je trebao nastupiti s Pavićem, ali na kraju je izostao zbog lakše ozljede. Uskočio je Ajduković i ispalo je odlično; Hrvati su slavili 2-1 u setovima (3-6, 6-4, 10-8) i tako osigurali pobjedu u oproštaju s Gripama.

Pavić i Ajduković već su u prvom gemu prvog seta izgubili servis i nisu se uspjeli vratiti, ali su zato odnijeli pobjedu u drugom nakon što su priskrbili vodstvo 4-1. U super tie-breaku vodila se teška borba sve dok se hrvatski predstavnici nisu uspjeli odvojiti na 10-8 i zaključiti cjelokupnu priču.

Hrvatska će sljedeći nastup u Davis Cupu upisati u veljači kada će igrati kvalifikacijsku fazu u kojoj će nastupiti 24 reprezentacije, a izabranici Vedrana Martića trebali bi biti među 12 nositelja. I tada može izvući vrlo neugodne suparnike, no o tom potom…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr