Čudno, ali Jude Bellingham večeras nije zabio. Ipak, Real je pobijedio goste iz Baskije

Real Madrid je reprezentativnu pauzu dočekao stopostotan, a namjeravao je takvim ostati i nakon nje; večeras je na obnovljenom stadionu Santiago Bernabéu dočekao Real Sociedad. Očekivali smo vrlo kvalitetan ogled kakav smo i dobili; gosti iz San Sebastiána pružili su lijep otpor Blancosima, ali kvaliteta i brzina na domaćoj strani ipak su prevagnule.

Momci koje vodi Carlo Ancelotti tako su pobijedili rezultatom 2-1 nakon preokreta.

Madriđani su primili pogodak već u petoj minuti; Takefusa Kubo — koji je, pogotovo u prvom poluvremenu, igrao fenomenalnu utakmicu — u petoj je minuti probio desnu stranu i ubacio u sredinu, a lopte se dokopao Ander Barrenetxea čiji je udarac nekako procurio Kepi Arrizabalagi kroz ruke i završio u mreži, a La Real je u sljedećim minutama još nekoliko puta zaprijetio domaćim vratima.

Dapače, Kubo je u 10. minuti krasno zabio za 2-0 šutom s distance, ali gol je poništen jer su suci smatrali da je Mikel Oyarzabal, koji je stajao u zaleđu, smetao Kepi. Međutim, točno nakon prvih 15 minuta Kraljevi su krenuli u ofenzivu; Dani Carvajal tada je probio desnu stranu i ubacio u šesnaesterac, a Joselu je pogodio gredu. Lopta se odbila do Rodryga koji je atraktivno pokušao pogoditi iz voleja, ali nije dobro zahvatio loptu i gosti su nekako uspjeli preživjeti. Zapravo, Álex Remiro u tim je trenucima ubilježio nekoliko iznimno važnih obrana, a Kubo je s druge strane nastavio briljirati i zadavati glavobolje domaćoj obrani.

10 – Real Madrid attempted 10 shots in the first 45 minutes against Real Sociedad, their most without scoring in a first half of a home game in all competitions since last season. Siege. pic.twitter.com/ncJHrlewqe

— OptaJose (@OptaJose) September 17, 2023

La Real je nekako izdržao prvo poluvrijeme, ali Madriđani su sve riješili na početku drugog; Federico Valverde poravnao je na 1-1 nekoliko sekundi nakon povratka s predaha. Urugvajac je tada fino opalio s ruba kaznenog prostora, a lopta se od vratnice odbila u Remirovu mrežu. Real je nastavio napadati, a u 60. je došao do potpunog preokreta preko iskusnog Joselua.

Asistencije za oba gola pisale su se Franu Garcíji koji je s 24 godine i 34 dana postao najmlađi Realov igrač koji je namjestio dva gola u jednoj prvenstvenoj utakmici još od Marcela koji je to 2012. napravio protiv Mallorce, a tada je bio 33 dana mlađi.

Luka Modrić ušao je u igru u 62. minuti, a spomenut ćemo i da je ovo prva utakmica u La Ligi u kojoj Jude Bellingham nije zabio. Englez se upisao u strijelce u svakom od protekla četiri kola, a večeras nije; usprkos tome, odigrao je još jednu dobru utakmicu. Čak je imao i jedan sjajan pokušaj glavom koji mu je Remiro skinuo u sudačkoj nadoknadi.

Dakle, novi trobod i ostanak na vrhu za Blancose…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim
serijalima, odaberite jedan od paketa.

Više o temi

Izvor: Telesport.hr