Hrvatska nabavlja moćno oružje: Vlada RH odobrila milijune za novu ‘zvjerku’

Foto: Hrvatski vojnik

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Vlada Republike Hrvatske je na 251. sjednici održanoj u četvrtak 21. rujna 2023. godine donijela Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90.

Riječ je nabavi jednokratnih protuoklopnih prijenosnih raketnih sustava RGW 90 kratkog dometa čime će se zadovoljiti zahtjevi za opremanjem lakih pješačkih postrojbi, postrojbi iskrcajnog pješaštva i specijalnih postrojbi.

RH PREPOZNALA VAŽNOST ULAGANJA U OBRANU! Vlada prihvatila izvještaj MORH-a: Evo što su učinili s milijardama

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je kako su Vlada i Ministarstvo obrane odlučni u daljnjem unaprjeđenju i modernizaciji sposobnosti Hrvatske vojske jer je to izravan ulog u sigurnost i potpora implementaciji NATO ciljeva sposobnosti.

Važno sredstvo za obranu RH

Foto: MORH/ F. Klen

“Navedeni raketni sustav u potpunosti zadovoljava potrebe Hrvatske vojske u pogledu zahtjeva za opremanjem postrojbi prijenosnim jednokratnim protuoklopnim raketnim sustavima te je dugoročno sigurnosno i obrambeno sredstvo važno za Republiku Hrvatsku”, rekao je ministar.

Na teret Vlade ide 2.637.514,30 eura

Dodao je kako ukupna vrijednost nabave ovoga raketnog sustava, uključujući PDV, iznosi 3.878.697,50 eura, za što su sredstva planirana u državnom proračunu na razdjelu Ministarstva obrane za 2023. i 2024. godinu.

Ovom Odlukom Vlada je dala suglasnost Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u 2024. godini za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90 u iznosu od 2.637.514,30 eura.

Autor:Dnevno.hr/S.V.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr