Kako je Hrvat spasio izgubljenog i problematičnog Srbina, od alkohola se nije odvajao

Screenshot

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Karijera Nemanje Radonjića puna je amplituda. Kao mladić počeo je u matičinom Radničkom iz Niša, a onda dolazi u Partizan. Međutim, ni u njihovoj akademiji se nije puno zadržao. Odlazi u Rumunjsku, zatim u Romu.

Lutao je nakon toga i tražio se. Tri godine, od čega jedna seniorska proveo je u Romi, a onda stigao u Zvezdu. Tamo je odigrao odličnu sezonu i kupuje ga Marseille, ali tamo opet kreće pad.

U Romu ga je doveo bivši nogometaš i poznati nogometni djelatnik Walter Sabatini koji je obnašao niz funkcija u Romi, Laziju, Interu, Palermu i Sampdoriji.

Jurić ga spasio

Sabatini je rekao: ” Doveo sam ga kao dijete jer sam znao da ima kvalitetu za Romu. Platili smo ga tri milijuna eura, a prodan je Marseilleu za 12 milijuna bez odigrane minute u Rominom dresu. Jako žalim zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba Radonjić je vodio jako problematičan život. Puno je pio i najčešće nije spavao u trening kampu Rome, a tamo je živio.”

Iz OM je probao po posudbama u Herthi i Benfici, ali bio je daleko od onog što se od njega očekuje. Takav je bio sve dok nije došao u Torino i kada ga je u svoje ruke uzeo Ivan Jurić.

Upravo se Sabatini zahvalio Juriću jer je spasio Radonjića: “Poslao sam Juriću poruku da mu čestitam na izuzetnom poslu koji je odradio s Radonjićem. Da biste Radonjića integrirali u ekipu i napravili odnos s njim treba vam ‘težak‘ trener. On je bizaran i jako specifičan momak. Jurić je napravio ogroman posao s aspekta psihologije i discipline.”

Cibona otišla u likvidaciju, evo što će se sad događati s nekadašnjim divom

Autor:Dnevno.hr/ I.L

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr