Melem na ranu: Manchester United svladao je Betis i došao na korak do četvrtfinala

Uspio je Manchester United ipak reagirati na pravi način nakon neviđene blamaže u derbiju protiv Liverpoola. Onih 7-0 barem je djelomično preboljeno slavljem od 4-1 nad Betisom koja Crvene vragove dovodi na korak do četvrtfinala Europske lige.

Erik ten Hag povukao je zanimljiv potez pa je na Old Trafford poslao istih prvih 11 kao iu nedjeljnoj katastrofi, a momčad je reagirala mnogo bolje i podsjetila je na onaj United koji je do nedjelje bio u sjajnoj formi.

Napao je domaćin od početka i već u petoj minuti Wout Weghorst zabio je, ipak nakon zaleđa, ali minutu kasnije pomoći Betisu nema i United vodi. Strijelac je tko drugi nego Marcus Rashford koji je pokupio jedno slabo čišćenje obrane is 10 metara silovito tukao pod gredu u prvi kut.

Klaudije Bravo bio je nemoćan, ai nakon toga domaćin je nastavio napadati. Činilo se tamo od 20. minute kako drugi gol visi u zraku i kako je Betis nemoćan, ali onda nije iz čega stiglo izjednačenje.

Lopta je s lijeve strane prebačena na desnu gdje je Ayoze Perez koji puca lijevom nogom dosta iskosa, a lopta ne dira nikoga na putu i dosta nisko ulazi u donji suprotni kut.

Mogao je Betis i do preokreta do poluvremena jer je nakon gola United ušao u seriju grešaka, pa tako i David De Gea u pokušaju ispucavanja samo predaje loptu Pérezu, ali ovaj iz mat situacije samo gađa vratnicu.

Preživio je Manchester United do odmora u tom lošijem razdoblju, a onda je po povratku iz svlačionice riješio sve. Prvo je Antonije fantastičnim udarcem s 20 metara pogodio suprotni kut s desne strane.

Bilo je to u 52. minuti, šest minuta kasnije i 3-1 nakon što je Bruno Fernandes prvi na lopti nakon kornera te sigurno gađa glavom pokraj opet nemoćnog Brava.

Napokon je u 83. minuti do pogotka došao i Weghorst koji je prije toga imao nekoliko sjajnih situacija koje je promašio ili u kojima nije ispoštovan. Nizozemac je napokon dočekao na petercu odbijanac nakon što je Bravo obranio udarac Scott McTominay te je zabio svoj tek drugi gol za United, a prvi u europskoj ligi.

Nakon što je napravio prvi korak ka ispiranju gorkog okusa, United ga slijedi Southampton pa uzvrati s Betisom gdje se potpuno može zaboraviti na blamažu. S druge strane, seviljska momčad prije uzvrata na putu stoji Villarreal.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr