Dolasci u Hrvatsku autobusom i avionom

Hrvatska je morska zemlja s dugom i razvedenom obalom. Posjetiti je možete kopnom, morem i zrakom. Jedan od najbržih načina dolaska u Hrvatsku je svakako zrakoplovom. Hrvatska je turistički razvijena zemlja koja se svrstava u sam vrh svjetskom turizmu. Zbog toga se razvila široka mreža prometne infrastrukture. Hrvatska ima sedam međunarodnih zračnih luka, što možda ne zvuči mnogo ali obzirom na veličinu zemlje doista je impresivan broj. Hrvatska raspolaže s devet zračnih luka i deset sportskih aerodroma. Zračne luke uključuju zračnu luku Zagreb, Bol, Dubrovnik, Lošinj, Osijek, Pula, Rijeka, Split, Zadar.

Zračna luka Zagreb najveća je i najznačajnija međunarodna zračna luka u Hrvatskoj. Tu se nalazi središte hrvatske zrakoplovne kompanije Croatia Airlines. To je jedina zračna luka koja ima značajniji broj cjelogodišnjih linija prema raznim svjetskim destinacijama.

Zračna luka Dubrovnik druga je po broju putnika i po dužini piste. Zračna luka Pula poznata je po velikom povećanju broja putnika tijekom ljetnih mjeseci. Povoljan položaj, blaga klima privlače brojne turiste željne mora i sunca, što su prepoznale avio kompanije poput Ryanaira, Yet2.com koje nude niskobudžetne letove.

Autobusima se može doći do gotovo svakog naselja i grada u Hrvatskoj. Autobusni prijevoz u Hrvatskoj popularan je zbog cijene karata za takvu vrstu prijevoza. Nakon što su izgrađene autoceste, autobusni prijevoz je popularan zbog uštede vremena. Autobusi su uglavnom vrlo udobni i u dobrom stanju što čini putovanje udobnim i komfornim. Autobusima se može doći do glavnog odredišta a onda lokalnim autobusima istražiti područje. Ima mnogo autoprijevoznika, različitih cijena i kvalitete autobusa. Na web stranici buscroatia.com mogu se naći detaljne i točne informacije i rezervirati autobus za određenu destinaciju. Moramo napomenuti da se i iz većih europskih gradova može putovati do Hrvatske, poput Berlina, Münchena i mnogih drugih.

Hrvatska je zemlja koju se može upoznati na razne načine, na vama je da odlučite najbolji za vas. Komfor autobusa ili brzina aviona, izbor je na vama! Dođite, nećete požaliti!