Zagrebacko Malo jezero

Jarun, poznato Zagrebačko jezero koje se smjestilo se između Horvaćanske ulice i obale rijeke Save te je okruženo naseljima Horvati, Srednjaci, Gajevo i Gredice, Staglišće te Vrbani i Prečko. Naselje ima i istoimeno jezero, poznato po svojoj veslačkoj stazi dužine 2 km. Jezero Jarun sastoji se od dva povezana jezera za kupanje i rekreaciju, Veliko jezero i Malo jezero i šest otoka. Jezera i otoci čine omiljeno mjesto za opuštanje i rekreaciju. Zagrepčani vole ovo mjesto, posebno oni željni raznih oblika rekreacije koje uključuju kupanje, trčanje, rolanje, brzog hodanja.. u ljetnim danima, tako i u hladnim, zimskim danima. Oko jezera je asfaltirana cesta, pa je lako pristupno brojim ljubiteljima prirode i aktivnosti na otvorenom. Poznat je po svojim rekreativnim aktivnostima a i održavanju veslačkih i jedriličarskih regata, natjecanju u kajaku i kanuima na mirnim vodama, plivačkim maratonima, atletičarskim i biciklističkim utrkama.

Obala Jaruna pokrivena je šljunkom i dugačka 2500 m. Jarun može mnogo toga ponuditi rekreativcima kao i profesionalnim sportašima. Tu se nalaze sportski tereni za sportaše i rekreativce, klubovi veslača, kajakaša i kanuista, jedriličara.. Postoji i skate park, tereni za odbojku u pijesku, park skulptura.

Plaža Malog jezera spada u kategoriju plaže koja ima plavu zastavu, plaže za mlade i zabavu, plaže za vodene sportove, obiteljske plaže. Plaža Malog jezera zadovoljava više kategorija što čini strukturu gostiju različitom i zanimljivom.

Dostupno je javnim prijevozom, ima parkiralište, klupe za odmor, prirodni hlad, ponudu sladoleda, brze hrana, kafića, restorana, kioska, tuševa, svlačionice… O sigurnosti svojih gostiju brine se spasilačka služba. Obzirom na užurbani tempo života u gradu, Malo jezero na Jarunu predstavlja pravu malu oazu mira i opuštanja. Bez obzira na afinitete i želje, svatko može naći nešto što će ga ispuniti. Bilo da je to samo jedna obična šetnja, gledanje veslača, sudjelovanje u biciklističkim utrkama, Malo jezero je garancija opuštanja.