Spanova dionica ušla u sastav indeksa Zagrebačke burze

Spanova dionica uvrštena je među 10 najlikvidnijih dionica na Zagrebačkoj burzi, temeljem podataka o trgovanju dionicama od 1. rujna 2022. do 28. veljače 2023. godine. Upravo ti rezultati omogućili su Spanovoj dionici ulazak u sastav indeksa CROBEX10 i CROBEX10tr, gdje se već nalaze dionice Adris Grupe, Arena Hospitality Grupe, Atlantic Grupe, Atlantske Plovidbe, Ericssona Nikole Tesle, Hrvatskog Telekoma, Končara, Podravke i Valamar Riviere.

“Ponosan sam što smo u tako kratkom vremenu uspjeli ući u CROBEX10 i CROBEX10tr. Upravo je likvidnost Spanove dionice bio jedan od glavnih ciljeva u IPO-u. Veseli nas što smo i dalje zanimljivim ulagačima, što interes ne jenjava, a to potvrđuje i podatak da se našom dionicom gotovo svakodnevno trguje”, istaknuo je Nikola Dujmovićosnivač i predsjednik Uprave Spana.

Nikola Dujmović
Nikola Dujmović

Span je izlistavanjem na Zagrebačkoj burzi u rujnu 2021. godine postao prva IT kompanija u Hrvatskoj koja je izašla na burzu. U godinu i pol prodalo se s više od 600 tisuća Španovih dionica, vrijednosti 20 milijuna eura. Zabilježen je rast cijene dionica od gotovo 111,4 posto, dok je broj dioničara od početnih 1.200 do danas porastao na više od 1.600.

Više o temiIzvor:Bug.hr