Lenovo ThinkVision P27U-20 je poslovni monitor puna opcija

SPECIFIKACIJE – Lenovo ThinkVision P27u-20
Zaslon 27” 4K (3.840×2.160) / 60 Hz
Tip matrice/Pozadinsko osvjetljenje IPS / W-LED
Kontrast/Svjetlina 1000:1 / 400 cd/m2
Vrijeme odziva 4 ms (ekstremni mod) / 6 ms (standardni mod)
Kutovi gledanja (hor./vert.) 178 / 178°
Priključci 2x HDMI, DisplayPort, 4x USB 3 (2x Thunderbolt 4)

Kada vidite riječ Think na Lenovo proizvodu, odmah znate da se radi o poslovnom uređaju, stoga je ThinkVision P27U-20 novi model u seriji monitora namijenjenih visokoproduktivnim korisnicima.

Dizajnerski Lenovo prati nit iz prijenosnog računala ThinkPad s mat crnom bojom i crvenim detaljima na masivnom stablu u kojem je simpatičan detalj utor za olovku. Model P27U-20 ima tanke rubove oko tri strane ekrana, dok je „brada“ malo izraženija. Monitor ostavlja dojam kvalitete, a pogotovo kada su u obzir uzmu ergonomske značajke.

Robusno postolje nudi brojne mogućnosti ergonomskog podešavanja, uključujući zakretanje
Robusno postolje nudi brojne mogućnosti ergonomskog podešavanja, uključujući zakretanje

ThinkVision P27U-20 može se nagnuti prema vama za 5, a od vas 35°. Kvalitetan držač monitora omogućuje i zakretanje u stranu i do 45° lijevo ili desno, a podesive je i visine. Konačno, tu je i pivot opcija koja će biti presudna za programere, fotografe i druge kojima treba okomit ekran.

Još jedna kategorija koja Lenovo čini dobar izbor za produktivnost dostupna je sučelja. Uz dva HDMI izlaza i DisplayPort, monitor je opremljen s čak dva Thunderbolt 4 sučelja, pa prijenosno računalo koje spojite putem USB-C veze može dobiti do 100 W snage punjenja. S obzirom na to da postoje dva Thunderbolta, moguće je vrlo lako ulančati još jedan 4K ekran i dobiti pravu radnu stanicu.

P27U-20 ima još jednu zanimljivu značajku: gigabitni utor za Ethernet konekciju, koji može biti zgodan ako ga vaše prijenosno računalo nema ili vam je Wi-Fi uključen, pa treba stabilnu vezu koju možete pogurati do računala.

Prepun mogućnosti povezivanja, uz dva HDMI i DisplayPort priključka, donosi mnoštvo USB ulaza, od kojih dva podržavaju Thunderbolt 4
Prepun mogućnosti povezivanja, uz dva HDMI i DisplayPort priključka, donosi mnoštvo USB ulaza, od kojih dva podržavaju Thunderbolt 4

Centralni dio svakog monitora je naravno ekran iu tom pogledu Lenovo nudi IPS panel visoke svjetline od 400 cd/m2 i standardnog kontrasta za klasu. Karakteristike IPS panela su odlični kutovi gledanja bez gubitka kvalitete prikaza. Što se tiče točnosti boja Lenovo tvrdi da pokriva 100% sRGB spektra, odnosno 99% Adobe RGB. Ako je suditi po prethodniku, vrijednosti nisu baš tako visoke, no možete očekivati ​​prilično točan prikaz boja.

Ekran dolazi sa 4K rezolucijom koja na 27” 16:9 zaslon daje 168 piksela po inču. Budući da se radi o poslovnom monitoru, ideja je isporučiti kristalno jasan prikaz tablice i teksta. Radi se o 10-bitnom ekranu koji ima frekvenciju osvježavanja od 60 Hz što je za namjenu u redu, iako ne bi bilo loše da za cijenu koja je na našem tržištu 699 eura vidi i više vrijednosti u tom segmentu.

Tipke za OSD izbornik nalaze se u donjem desnom kutu zaslona, ​​tako da u modelu P27U-20 nećete pronaći joystick za kretanje po izbornicima za podešavanje.

Lenovo ThinkVision P27U-20 dolazi s DisplayHDR 400 oznakom. Cijena je nešto viša, no kako modeli s podrškom Thunderbolt 4 nisu još preplavili tržište, visoka opremljenost i ergonomija, uz trogodišnje jamstvo, uvelike opravdavaju.

Više o temiIzvor:Bug.hr