Ništa od novog skalpa: Cibona se dobro držala protiv Budućnosti, ali na kraju ipak poražena

Samo šest dana nakon velikog slavlja protiv Crvene zvijezde (85-81), prednji Cybonoma je večeras bio novi veliki izazov na domaćem parketu. Podno Tornja večeras je gostovala Budućnost iz Podgorice, trećeplasirana momčad u ABA ligi, koja se kući vraća s pobjedom. No, do nje je došla na težak način, Cibosi su se i večeras dobro držali i bili u vodstvu sve do same završnice, no na kraju su poraženi s 87-83.

Cibona je dosta loše ušla u ovu utakmicu, gosti su u prve dvije minute napravili seriju od 8-0, ali su se domaći brzo vratili. Već prije isteka šest minuta igre izjednačile su (11-11) i tada je krenula velika serija Filip Bundović. Naime, već nakon prve četvrtine je na svom kontu imao 12 poena, a do kraja poluvremena čak 23, a to bez ijednog slobodnog bacanja te s 20 minuta na parketu.

Na početku druge dionice Vukovi su prvi put i poveli na utakmicu, no u tih se 10 minuta vodstvo često mijenjalo. Na kraju prvog dijela, Cibona je bila u prednosti, a Bundoviću su pripomagali i ostali suigrači, popust sjajnog Borne Kupus ili Svena Smajlagića. Dobro se držala momčad koju vodi trener Josipa greškaostalo je jedino pitanje može li se izdržati ovako veliki napor iu nastavku utakmice.

Činilo se da je odgovor na pitanje pozitivan, barem što se tiče samog početka treće četvrtine. Naime, Cibona je uz Smajlagićevu tricu povela čak 10 koševa razlike (54-44), ali tada kao da su domaći malo posustali. Osjetila je Budućnosti, koja se do kraja te dionice posve vratila u utakmicu i uz završnu seriju od 12-5 smanjila zaostatak na samo dva koša.

Sve to je upućivalo na još jednu neizvjesnu završnicu, koja je za domaće postala još i izazovnija, nakon što je Kapusta pet minuta prije kraja izašao iz igre zbog pete osobne pogreške. Velik je to bio udarac za domaće nade u pobjedu, ali i poticaj za Budućnost da iskoriste taj hendikep suparnika. To su i napravili, u kombinaciji iskustva, kvalitete i šireg kadra, u samoj su završnici preokretom došli do pobjede.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je već spomenuti Bundović sa fantastičnim učinkom od 32 poena za 37 minuta na parketu. Samo je Smajlagić (16) imao dvostruki učinak kod Cibone, dok je Kapusta skupio čak 12 asistencija, uz devet koševa više. Za Budućnost su najviše koševa zabili strani igrači, Amerikanac Cameron Reynolds (17) te Francuz Alfa Kaba (16), koji je imao i 13 skokova.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr