Suze na Dan svetog Patrika: Crystal Palace uručio je otkaz Patricku Vieiriju

Kristalna palača danas je objavio vijest koja apsolutno nikoga nije začudila. Nakon 12 utakmica bez pobjede u 2023. Patrick Vieira više nije trener prve momčadi londonskog kluba.

Palace je u prošlom kolu izgubio s 0-1 od Brightona, što mu je treći uzastopni poraz u Premier ligi. Klub se sada nalazi na 12. mjestu, ali sa samo tri boda (i utakmicom) više od 18. Bournemoutha u zoni ispadanja. Vieira je zagovaratelj otvorenog, napadačkog nogometa, ali je njegova momčad ove sezone u 27. ligaškoj utakmici postigla tek 21. gol.

Nogometni klub Crystal Palace može potvrditi da je Patrick Vieira napustio mjesto menadžera prve momčadi.#CPFC

— Crystal Palace FC (@CPFC) 17. ožujka 2023

Manje imaju samo Wolvesi, Everton i posljednji Southampton. Francuski trener razriješen je dužnosti uoči utakmice protiv vodeće momčadi lige Arsenala, kluba u kojem se proslavio kao igrač.

“Ovu odluku donosimo s velikim žaljenjem. Nažalost, rezultati zadnjih mjeseci doveli su nas u opasnu poziciju u ligi. Smatramo da je promjena prijeko potrebna kako bismo osigurali ostanak u Premier ligi”, rekao je predsjednik kluba Steve Parish.

S Vieirom Selhurstom napuštaju i članovi njegovog stručnog stožera, Osian Roberts, Kristian Wilson ja Rekao je Aïgoun. Francuz je lani s Palaceom izborio polufinale FA Cupa, ali ovaj St. Patrick’s Day neće pamtiti po dobrom.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr