U 81. godini preminuo je Petar Nadoveza

Tužnu vijest javio je službeni Hajduk u nedjelju ujutro. U 81. godini bitku s teškom bolešću izgubio je legendarni napadač, trener, voditelj nogometne škole i sportski direktor Hajduka Petar Nadoveza.

Nadoveza je u Hajduk stigao 1963. godine i kao igrač je ostao 10 godina, a karijeru je započeo u Šibeniku. S Hajdukom je kao igrač osvojio jugoslavensko prvenstvo 1971. uz tri Kupe, a onda se otisnuo u belgijski Lokeren.

Dvaput je bio najbolji strijelac prvenstva bivše države, u sezoni 1965/66 i 1970/71, a ukupno je za Hajduk postigao 296 pogodaka u 460 utakmica, uključujući i turneje i neslužbene susrete.

Nakon završetka igračke karijere 1975. godine posvetio se trenerskom poslu. Hajduk je vodio u četiri navrata, a bio je i na klupi Šibenika, reprezentacije Gabone. Potrošnik, Olimpija, Beltinac ja Okružiti zidinama u Sloveniji, kao i Bizerta iz Tunisa.

S Hajdukom je na klupi osvojio jugoslavenski Kup 1984. kad je vodio i Bijele u polufinalu Kupa UEFA s Tottenham. Hrvatski kup osvojio je 2000., a sljedeće, šampionske sezone vodio je dobar komad pohoda na titulu. Naslov je ipak podigao 2004. kad je preuzeo momčad u posljednje tri utakmice i priveo ju naslov.

Radio je i kao trener u omladinskoj školi Hajduka, a od 2005. do 2006. bio je i sportski direktor kluba s Poljuda.

“Pere, splitski Koža”, tepali su mu Splićani, au karijeri imaju i jedan nastup za jugoslavensku reprezentaciju.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr