Ristovski: 'Dinamo ima svoje kapetane. Prekratko sam ovdje da bih mogao govoriti o traci'

Iskusni Stefan Ristovski u sjajnoj je formi u tekućoj polusezoni. Makedonski branič zabija kao nikad u karijeri; od početka drugog dijela tekuće kampanje zabio je četiri pogotka za Dinamo i upisao još jednu asistenciju, a posljednji gol uslijedio je u derbiju s Rijekakom prošlog vikenda.

Ristovski je potom zabio za pobjedu Modrih na kapetanskom oprostu Arijana Ademijabivši Sportingov bočni osvrnuo se na sve to u intervju za portal Germaniak. Prvo je na red stigla golgeterska forma…

“Da, malo je čudan osjećaj zabijati toliko golova, nisam to dosad osjetio u karijeri”, rekao je Ristovski. “Ali, nisam tip koji će sebe staviti u prvi plan, važno mi je da momčad pobjeđuje, da Dinamo ide prema ostvarenju svojih ciljeva, a ovo je samo jedan zanimljiv detalj u cijeloj toj priči. Ne mogu reći da sam nešto promijenio u svojoj igri, uvijek igram isto, kad vidim da mogu ići naprijed to i radim, sad mi se otvorilo, tako se poklopilo. Naravno, još sam uvijek primarno obrambeni igrač, kao i čitavu karijeru, ali postoje razdoblja kod svakog igrača u kojima se dogode ovakve situacije. Opet kažem, bitno je da mi pobjeđujemo, da smo svladali i Rijeku i da smo se nakon tri utakmice bez pobjede vratili na taj put.”

Dinamo je u proteklo vrijeme bio u padu forme; protiv Rijeke prekinuo je niz od tri uzastopne utakmice bez pobjede. A kako komentira ideju da nakon Ademija postane klupski kapetan?

“Svakom je igraču drago kad ga navijači vole i poštuju, jer to je uvijek znak da radim dobar posao, da prepoznam moj potpuni angažman”, istaknuo je. “Uvijek sam bio igrač koji se nije štedio i koji je davao sve za klub, takav sam iu Dinamu. A što se tiče uloge kapetana, o tome mi je malo neugodno pričati. Jer, Dinamo ima svoje kapetane, to su Livaković ja Petković i dok su oni ovdje, nema uopće potrebe za tim razgovorima. Ja sam još uvijek prekratko ovdje da bih mogao govoriti o kapetanskoj traci, uostalom, pokraj njih dvojice za to nema baš nikakve potrebe.”

Dodao je i da mu je u Dinamu super te da bi volio produžiti ugovor, a osvrnuo se i na Ademijev oproštaj.

“Iskreno, nisam mogao spavati noć nakon utakmice, toliko su me emocije ponijele zbog tog pogotka na njegovu oproštaju”, priznao je. “Pogodio sam i stativu, još da je to ušlo… Ja, igrač s brojem 13 zabio sam pobjednički gol za njegov odlazak nakon 13 godina, zadržao sam taj dres i uvijek ću ga čuvati, rekao sam mu da mi mora na njega napisati neku posvetu . Od svih golova ovog proljeća, ovaj mi je sigurno najdraži, najposebniji.”

Otkrio je i da mu dosadašnji kapetan puno znači.

“Što da više o njemu kažem, sve je napisano i izrečeno ovih zadnjih tjedana”, rekao je Ristovski. “Bila nam je to svima posebna utakmica, osjećali smo neku nervozu prije Rijeke, drugačije je igrati kad znaš da će takav igrač i čovjek zadnji put biti s tobom na terenu. Neću otkrivati ​​detalje, ali mogu vam reći da je Ademi možda i najzaslužniji što sam ja sad u Dinamu i time sam puno rekao koliko mi znači. Aki je bio poseban po mnogočemu i svi smo od njega puno naučili, uz njega smo shvatili što je Dinamo, shvatili smo da je moguće da neki igrač ima takvu podršku navijača, a on ju je potpuno zaslužio. Živio je Dinamo 24 sata na dan, naučio se nositi s tim pritiskom, koji je u Dinamu velik i dolazi sa svih strana, pokazao je i nama kako se s vremenom treba nositi. Uvijek na raspolaganju za savjet, za podršku i sigurno da će nam svima bez njega biti drugačije. Međutim, nogomet je kao i život, ne smiješ dugo kukati, već moraš ići dalje. Nitko od nas neće biti vječno ovdje, kao što su i ranije igrači odlazili, a Dinamo je i dalje bio dobar i moćan. Tako je i sad, otišao je Ademi, ali ostali su igrači, koji znaju što je Dinamo i kako se treba ponašati, želimo nastaviti dalje na isti način, kao što će oni mladi koji dolaze opet nastaviti tako kad mi stariji odemo.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr