Luka Modrić uoči Walese: 'Sami smo krivi što su drugi motivirani kada igraju protiv nas'

Iako su sjećanja na broncu iz Katara još uvijek svježa, pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom već su novi izazovi. U subotu je u rasporedu prvo kolo kvalifikacija za Euro iduće godine u Njemačkoj, prva prepreka na tom putu je Wales. Utakmica će se od 20:45 sati igrati na rasprodanom Poljudu, a taj je dvoboj najavio dan uoči najavio kapetan Luka Modrić.

“Moramo biti 100 posto fokusirani, jer je važno otvoriti kvalifikacije na pravi način”, poručio je kapetan Vatrenih, pa nastavio:

“Igramo kod kuće i pred punim stadionom, očekujemo da ćemo pokazati pravu igru ​​i ostvariti dobar rezultat, a to je pobjeda. Doviđenja Garetha komplet te ozljede ostalih igrača veliki su hendikep Wales, jer su to važni igrači. Morat će drugačije pristupiti, a ne očekivati ​​samo od Garetha da odluči, ali morat će kao grupa biti više zajedno i to za njih može biti i poticaj.”

Uz Velšane, u našoj skupini su još i Turska, Armenija the Latvijaa plasman u Njemačku ostvarit će dvije najbolje reprezentacije, pa se to čini kao vrlo jednostavan zadatak.

🏋️‍♂️ Vježbanje
👀 Livajin izgled
🛑 Livakovićeva obrana
⚽️ Guardiolov finiš
➕ I još mnogo toga… #Obitelj #Vatreni❤️‍🔥 pic.twitter.com/irLUaIYkw3

— HNS (@HNS_CFF) 24. ožujka 2023

“Svaki put želimo riješiti to pitanje ranije, ali uvijek neki pad kad zakompliciramo stvari. Grupa je takva kakva šala, ima samo pet momčadi, zato i moramo biti fokusirani otpočetka i početi na najbolji način. Ne, prvo se trebamo fokusirati na Wales pa ćemo onda s pobjedom ići s puno više samopouzdanja u Tursku. Ne treba sada govoriti koliko bismo bodova bili zadovoljni, ali vjerujemo da će ih biti šest , to se od nas očekuje”, dodaje.

Nesumnjivo, svi će suparnici naše izabrane vrste imati veliki motiv u predstojećim dvobojima, pogotovo nakon uspjeha na protekla dva SP-a.

“Sami smo tome krivi, jer smo postavili visoku letvicu u zadnjih pet godina, s dva polufinala te jednim finalom. Sve momčadi nas gledaju drugačije i žele odigrati najbolje moguće. Baš zbog toga moramo biti još bolji i koncentriraniji, pokazati još veće zajedništvo i onda nema straha”, zaključio je kapetan Luka Modrić.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr