Perišić uoči Walese: 'Lijepo je opet biti doma. Na Poljudu uvijek vlada fantastična atmosfera'

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu na Poljudu dočekuje Walesodnosno otvara kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo 2024. godine.

Podudaranje sa Turskom na rasporedu je pak u utorak.

Okršaj s Walesom najavio je danas Ivan Perišić.

“Pred nama su novi izazovi. Očekuju nas dvije vezane utakmice s Walesom i Turskom, protivnicima koji zaslužuju maksimalno uvažavanje. Jako je važno novi ciklus otvoriti dobrim rezultatima. U proteklim godinama smo visoko postavili letvicu, od nas se sad uvijek očekuju velike stvari. Svjesni smo toga i ne bježimo od odgovornosti, plasman na Euro nameće se kao imperativ u kontekstu kontinuiteta”, rekao je.

“Lijepo je opet biti doma. Pogotovo je lijepo opet biti na reprezentativnom okupljanju, naći se još jednom poslije sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Iako su prošla već tri mjeseca, još uvijek je sve to na neki način svježe. U svakom slučaju, sretni smo i zadovoljni što smo opet zajedno”, dodao je.

“Na Poljudu uvijek vlada fantastična atmosfera i svima nam je veliki gušt igrati u Splitu. Uvjeren sam da će tako biti i ovaj put. Utakmica protiv Walese bit će još jedna prilika da s našim navijačima proslavimo katarsku broncu i pobjedom zakoračimo u novi kvalifikacijski ciklus. Naš će pristup utakmici protiv Walese sigurno biti na maksimumu, željni smo novih uspjeha, znamo koliko nam znače ti bodovi, a bit ćemo dodatno motivirani pred velikim brojem naših navijača”, zaključio je Perišić.

Utakmica je na rasporedu u 20 sati i 45 minuta, a prije nje održat će se kraća ceremonija ispraćaja Dejana Lovrena ja Ivana Strinića.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr