Velški navijači zaželjeli su se više nogometa pa su otišli na utakmicu RNK Splita i sinjskog Junaka

Otprilike 1300 velških navijača sinoć se našlo na Poljudu kako bi ispratili susret svojih ljubimaca s Hrvatskoma naposljetku su se imali čemu veseliti. Nathan Broadhead pogodio je za konačnih 1-1 duboko u sudačkoj nadoknadi i iščupao bod popularnom i poprilično nefavoriziranom Cymruu, a brojni Velšani odlučili su još malo ostati u Splitu i provesti vikend u razgledavanju.

Neki od njih su se, kako je priopćio hrvatski četvrtoligaš RNK Split, odlučili zatražiti još jednu nogometnu utakmicu. Spomenuti klub danas je ugostio Junaka iz Sinja u 21. kolu Treće NL Jug, a brojni velški navijači pogledali su susret na Parku mladeži.

Split je minimalno izgubio (0-1) zahvaljujući pogotku Junakova Dominika Plavšaa to je domaćima bila deveta uzastopna utakmica bez pobjede u svim natjecanjima.

Crveni zid na utakmici domaće treće lige danas u Splitu 🇭🇷 RNK Split protiv NK Junak. Rečeno mi je da su igrači na terenu zbunjeni činjenicom da je većina publike Velšana 🏴적적적적적적 Da Iawn Y Wal Goch 👏#ZajednoJači pic.twitter.com/U4Q1pq0BOb

— Carys Ingram (Ona/Ona/Njezino) (@Carys_Ingram) 26. ožujka 2023

Splićani u proljetnom dijelu sezone još nisu upisali niti jednu pobjedu i trenutno drže 14. mjesto s 20 bodova. Posljednja Urania ima pet manje, a Junak je, s druge strane, treći s 39. Prvoplasirana Zagora je na 50.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr