Benjiboom! Pavard je uvalio projektil Ircima, no Francuzi za pobjedu trebaju zahvaliti i Maignanu

Nakon uvjerljivog rasturanja Nizozemske u prvom kolu (4-0), Francuska otišla u goste u drugoj utakmici kvalifikacija za Euro 2024. Ugostila je svjetske viceprvake. Irska u Dublinu, a izabranici Didiera Deschampsa stigli su do novog, minimalnog trijumfa.

U prvom poluvremenu gledali smo doista oskudnu i nezanimljivu utakmicu koja se može usporediti s mnogim dosadnim reprezentativcima. U tom periodu gledatelji su mogli svjedočiti tek jednom šutu unutar okvira gola, ali prvu polovinu sterilnosti u 50. je minuti krasnim pogotkom nadoknadio Benjamin Pavard.

Bayernov bek je tada ukrao loptu Ircima na 20ak metara od gola i zatim bez milosti opalio i isključio mrežu Gavina Bazunua silovitim udarcem, a to mu je bio treći gol za reprezentaciju. Dva od ta tri pogotka zabio je izvan 16-erca; svi se sjećamo prvoga koji je uslijedio u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. protiv argentinski.

Također, ako brojimo golove za klub i reprezentaciju, Pavard ove sezone broji sedam zgoditaka, što nikada ranije u karijeri nije ostvario.

Francuzi su se ponešto oslobodili poslije tog gola; Moussa Diaby tako je testirao Bazunua solidnim udarcem u 69. minuti, a pet minuta kasnije Adrien Rabiot probao je šut ljevicom.

Činilo se kao da Francuska ima kontrolu na terenu, ali Irci su postajali sve opasniji kako se utakmica približila. Oko 80. minute uspostavili su period pritiska koji je doveo do njihove najveće prilike na utakmici; otvrdnula James McClean zaprijetio je s lijeve strane u 84. i nastavio Mikea Maignana na prvu i pritom vrlo važnu intervenciju. Milanov vratar je opet morao reagirati u 89. minuti kada je Jules Kounde glavom umalo uvalio loptu u svoju mrežu, a onda je fenomenalno reagirao poslije kornera koji je uslijedio.

Mike Maignan u novčanom vremenu pic.twitter.com/ij3CXZNlQj

— Wiloo (@WilooFootball) 27. ožujka 2023

Nathan Collins tada je ostao nečuvan, nadskočio čuvare i glavom tukao u nebranjeni desni kut Maignanova gola, ali Francuz se protegnuo poput mačaka i skinuo tu šansu. Završilo je 1-0 za Francuze, a Irci mogu biti zadovoljni agresivnim pristupom. Doduše, stare račune s Francuskom nisu uspjeli izravnati…

Tricolori, dakle, ostaju stopostotni nakon dva kola i drže vrh svoje skupine, ali ovaj put tek je počeo…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr