McGolgeter: McTominay je zabio četiri gola u posljednje dvije utakmice za Škotsku

Zadnja izmjena: 29. ožujka 2023. Guliver

Škotska je sinoć ostvarila veliku pobjedu protiv Španjolske na Hampden Parku u kvalifikacijama za Euro 2024. Škoti su svojim gostima dobili 2-0, a oba pogotka su postignuta Scott McTominay, koji se prometnuo u neočekivanog golgeterskog junaka za svoju reprezentaciju.

Prvi pogodak veznjak Manchester United postigao je nakon povratne lopte kapetana Andrewa Robertsona, dok je drugi zabio natrčavši na odbijanac nakon odličnog prodora i ubacivanja Kierana Tierneya.

2 – Scott McTominay je prvi škotski igrač koji je zabio dvoboj protiv Španjolske od Mo Johnstona u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u studenom 1984. Dolazak. pic.twitter.com/1Wsp77BJCq

— OptaJoe (@OptaJoe) 28. ožujka 2023

McTominay je tako zabio četiri pogotka u posljednje dvije utakmice za Škotsku – dva CIPAR i sada dva Španjolskoj. U prethodnih 37 nastupa za reprezentaciju zabio je jedan jedini. Za United je u cijeloj dosadašnjoj sezoni (32 nastupa) zabio koliko i sinoć u Glasgowu, dva.

Škotska je tako došla do svoje prve pobjede nad Španjolskom nakon 1984. i tek treće u povijesti. Isto tako, Škotska je prva reprezentacija koja je Španjolsku dobila s dva ili više pogodaka razlike još od Italije na Euru 2016. U kvalifikacijama za Euro Španjolci takav poraz nisu doživjeli još od 2006., kada ih je dobila Švedska.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr