Sveučilište u Connecticutu osvojilo je naslov NCAA prvaka u SAD-u

Košarkaši Sveučilišta u Connecticutu osvajači su ovosezonskog naslova NCAA (National College Athletic Association) prvaka. Vaši haskiji su u finalu u Houstonu svladali su Asteci iz San Diega na 76-59.

Za UConn Huskiese ovo je peti naslov u povijesti, najbolji su bili i 1999., 2004., 2011. i 2014. godine, dok je San Diego Aztecsima ovo bilo prvo pojavljivanje kako u finalu tako i na završnom Final Fouru u povijesti.

UConn je do naslova stigao na dominantan način jer je svih šest pobjeda tijekom dogravanja, popularnog ožujsko ludilo, ostvario s dvoznamenkastom prednosti.

Oni su u finalu bili najučinkovitiji članovi Huskiesa Turobni Newton sa 19 koševa i Adam Sanogo sa 17 ubačaja, dok su kod Aztecsa najbolji bili Keshad Johnson tebi 14 Darrion Trammell ja Lamont Butler sa po 13 poena.

Malijac Sanogo je zbog svojih odličnih igara tijekom čitavog završnog turnira proglašen najboljim igračem finala. Ovogodišnji Final Four odigran je na stadionu NRG u Houstonu, a završni dvoboj je s tribine gledalo 72.423 navijača.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr