Željini navijači ne idu na gostovanje kod Veleža. Smjestili bi ih u ovaj kavez

Prekosutra je na rasporedu polufinale Kupa Bosne i Hercegovine; Velež će ugostiti Željezničar u mostarskom derbiju, ali gosti neće moći računati na podršku svojih navijača.

Naime, Manijaci su tako odlučili jer će biti smješteni na tribini za gostujuće navijače na stadionu Rođeni, koja više liči na kavez nego na ono za što bi trebala biti namijenjena.

Zbog svega toga, Željini navijači otkrio poduže su priopćenje na svojim Facebook stranicama.

Odnos prema navijačima u Bosni i Hercegovini je iz godine u godinu sve gori, a posljedice takvog odnosa sve su uočljivije”, stoji u priopćenju. “Kao da nisu bili dovoljni nezgodni termini utakmica, izbacivanje gostujućih navijača sa stadiona prije kraja utakmice i redovita kašnjenja na utakmici, sada nas žele staviti u istu ravan sa životinjama. Postavljanje kaveza na stadion Veleža, gdje se u srijedu treba igrati polufinale Kupa BiH, i sama namjera da navijači u njemu borave 90 minuta krajnje je nehuman čin. Iako se radi o utakmici od velike važnosti gdje bi naša podrška bila od velike koristi za momke na terenu, grupa je odlučila da dostojanstvo ljudi stavi ispred rezultata, te da neće prisustvovati utakmici polufinala Kupa BiH u Mostaru. Nećemo dopustiti da nas tretiraju kao životinje i strpaju nas u kavez u kojem se ne smije vijoriti ni zastava.”

[SAOPŠTENJE]Odnos prema navijačima u Bosni i Hercegovini je iz godine u godinu sve gori, a posljedica je takvog…

Objavio Manijaci naPonedjeljak, 3. travnja 2023

U nastavku su dodatno naglasili da bi njihovo odsustvo moglo negativno utjecati na njihove ljubimce na terenu, ali da osjećaj dužnosti postupi tako kao grupa.

“Nepojmljivo je da navijač plati svoj odlazak na gostovanje i putuje nekoliko sati da bi boravio u kavezu za koji još mora platiti i kartu”, navode Manijaci. “Dakle, osim što ste nas namjeravali strpati u kavez, htjeli ste još da nam naplate i kartu za takvo prisustvo u iznosu od 8 KM. Svjesni činjenice da će naše odsustvo moći utjecati na rezultat na terenu, ipak kao grupa osjećamo dužnost postupiti na ovaj način i sačuvati dostojanstvo navijača jer očito je da se ne misli stati s ponižavanjem navijača u našoj domovini. Vrijedi napomenuti i činjenicu da stadion Stadiona Grbavica na kojem gostujući navijači nerijetko imaju bolje uvjete nego i domaći navijači, te smatramo da je to primjer koji trebaju slijediti i u ostalim klubovima. Nismo se nadali ovakvom tretmanu od strane kluba kome je Željezničar izašao u susret europskim natjecanjima.”

Inače, Velež je također nedavno objavio priopćenje u kojemu je istaknuo kako je klub dobio zeleno svjetlo za smještaj gostujućih navijača na toj tribini. Tko zna, možda je netko inspirirao Rujevicu…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr