Čačić nakon otkaza: 'Šimić je imao nespretan nastup prema igračima, uvukao se nemir'

Svoj prvi medijski istup od reakcije na poraz u Šibeniku, a posljedično i od svoje smjene u Dinamu je za RTL imao Ante Čačić. On se osvrnuo na svoj skoro jednogodišnji mandat te je govorio o stanju u klubu.

“Ostavljam bolju momčad iza sebe u odnosu na ono što sam zatekao kad sam došao prije godinu dana”, rekao je Čačić za početak. “Ciljeve smo ispunili, ali promakla nam je dvostruka kruna. Hajduk pobijedili smo dominantno, onda nas je čekala Lokomotiva u Kupu, pa smo ušli u rezultatske probleme. Pogotovo na gostovanjima, ali nismo imali sreće, to nisu bile utakmice u kojima smo bili inferiorni”, rekao je.

Mnogo toga se promijenilo nakon poznate skupštine, u Upravu je kao član za sport ušao Dario Šimić i došlo je do pitanja podjele vlasti jer je Čačić bio i sportski direktor.

“Mediji su oko njega, a najmanje njegovim zločinom, napravili veliku priču i stvorila se fama kako u klubu vlada nered. On će sigurno oplemeniti Dinamovu struku, a imao je taj nespretan nastup prema igračima. Došao ih je pozdraviti u svlačionicu, obavijestiti ih o skupštini. Ne, rekao je igračima kako se oni i njihovi menadžeri moraju obraćati njemu.”

“Mi smo tada veće bili u razgovorima oko produljenja za Zagorca, Perića, Ristovskog ja Mišića. Uvukao se nemir, ali vjerujem da će ugovore potpisati i Livaković ja Petković i da će Dinamo biti spreman za novu sezonu.”

Osvrnuo se i na medijski istup oca Gabrijela Rukavinevladati Ademijev odlazak.

“Ademi je u klubu bio 13 godina, teško mu je bilo stati na put jer je imao mogućnost financijskog iskoraka. Treba početi živjeti bez Ademija, Bulat pokazuje dobru referencu da može biti značajan igrač. Kao za Rukavinu, možete me pitati za bilo kojeg igrača koji ne igra. On je gore lijevo, a tamo smo imali Oršića godišnje Ivanušec.”

Kazao je 69-godišnjicu trenera i završnu riječ.

“Silno sam ponosan na svoj stožer, ljude s kojima sam radio i na rezultat. Dinamo će ići putem kojim ide, ima novo rukovodstvo i bivše igrače koji se vraćaju, legende kao i Igor. Ima potencijal i mogućnost, ostat će i dalje stožerni hrvatski klub”, zaključio je.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr