Uspjeli smo! U tankiranju… Dallas je izgubio od Chicage i tako se oprostio od play-ina

O mizernoj formi Dallas Mavericksa u posljednja dva mjeseca, znamo sve, ali Teksašani su na kraju sinoć pobijedili Čikaški bikovi još mogli zadržati nadu za plasman u play-in. Međutim, odabrali su drugi put i jednostavno dignuli ruke.

Naime, trener Jason Kidd sinoć je odlučio odmoriti gotovo sve najvažnije igrače osim Luke Dončića koji je u igri proveo manje od 13 minuta i za to vrijeme postigao isto toliko poena uz pet skokova i tri asistencije. Pritom je bio i najbolji strijelac Dallasa, a Chicago je slavio 115-112 i tako izbacio domaćina iz natjecanja.

Bullsi su imali trojicu igrača koji su zabili preko 20 poena; Coby White imao je 24 uz sedam skokova i 11 asistencija, Patrick Williams ubacio je jedan poen manje, a Nikola Vučević ostvario je double-double uz učinak 20-10.

Zanimljivo, ovo će biti prva sezona otkako su Mavsi ušli u ligu (1980.-81.) da će sve tri teksaške franšize u NBA propustiti playoff; san antonio ostruge ja Houston Rocketsi također ne mogu računati na postsezonu. Usto, dvojica od trojice najboljih strijelaca lige neće igrati u playoffu; riječ je, naravno, o Luki Dončiću i Damian Lillard.

Mavsi su službeno eliminirani iz doigravanja nakon večerašnjeg poraza od Bullsa pic.twitter.com/ObEHD9d3Kp

— Bleacher Report (@BleacherReport) 8. travnja 2023

Uvijek postoji sljedeća godina…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr