Messi je stigao do još jednog jubileja. Skupio je čak 1.000 sudjelovanja u golovima svojih klubova

Kada je prvog dana svibnja 2005. Ronaldinho lobirao cijeli Albaceteovo obranu, možda nije ni slučajno da je pokrenuo niz koji traje već gotovo 18 godina. U žene Barcelone je pobijedio od 2-0 tada asistirao Lionelu Messiju za njegov ligaški prvijenac, a sinoć je argentinski nogometaš stigao do još jednog jubileja.

Naime, u PSG-ovom kod trijumfa Lijepo (2-0) bio je i strijelac i asistent, pa je tako došao do brojke od točno 1.000 sudjelovanja u golovima svojih klubova. Točnije, sada se njegov brojač zaustavio na broju od 702 pogotka i 298 asistencija u klupskom nogometu, računajući sva natjecanja.

Pogled izbliza na 1000 doprinosa Lionela Messija za klupske golove 🐐 pic.twitter.com/zF404L9Tjc

— ESPN FC (@ESPNFC) 8. travnja 2023

Dakako, daleko najefikasnija sezona bila je 2011./2012., u kojoj je Messi imao čak i tromjesečni učinak. Naime, uz čak 73 pogotka u svim natjecanjima za Barcelonu, tome je dodao i 32 asistencije, za ukupan skor od 105 zgoditaka u kojima je imao prste.

Sinoć je prvo, dakle, svoju momčad sinoć doveo u vodstvo, da bi potom u drugom dijelu asistirao svom nekadašnjem velikom rivalu, Sergiju Ramosu. Igrala se 76. minuta, Messi je iz kornera savršenim ubačajem pronašao španjolskog veterana. Iako možda ne igra svoju najbolju sezonu, i dalje je njegov učinak na vrlo zavidnom nivou.

Upisao je tako sada 14. ovosezonsku asistenciju, a na svom kontu ima i isti broj pogodaka. U ukupnom broju tih kategorija to ga smješta na sam vrh Ligue 1, a najbolji je i asistent u francuskom prvenstvu. Nova ligaška titula tako je sve blizu, no to se u Parizu također već podrazumijeva, ostat će žal za ranim ispadanjem u Ligi prvaka…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr