A sada, emisija: NBA okončao regularnu sezonu, poznati su parovi play-ina i kostur doigravanja

NBA je sinoć završila regularnu sezonu; Uskrs nam je tako dao borbu za konačni poredak na Istoku i Zapadu, Golden State Warriorsi pritom su srušili još neke rekorde natjecanjaa sudjelovali su i hrvatski košarkaši. Ivica Zubac tako je bio vrlo blizu tome da se kampanja zaključi s prosječnim double-double učinkom, a momčad će sada okrenuti glave prema glavnoj nagradi.

Sve je spremno za play-in turnir koji će biti okrenut u NBA igranje, a on počinje već u noći s utorka u srijedu. Na Istoku se susreću vrućina Miamija ja Atlanta Hawkssedam i osma momčad konferencije, a drugi par čine Toronto Raptors ja Čikaški bikovi čiji je susret na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak.

Pobjednik susreta između Hawksa i Heata osigurat će sedmo mjesto, a poraženi će imati mogućnost popravka protiv Bullsa ili Raptorsa, ovisno o tome tko pobijedi. Isto će se odigrati i na Zapadu gdje se susreću sedmi i osmi Los Angeles Lakersi ja Minnesota Timberwolves the New Orleans Pelicans ja Oklahoma City Thunder.

Samo doigravanje u SAD-u počinje 15. travnja, a finale je na rasporedu u lipnju. U prvom krugu Istoka prvi nositelji Milwaukee Bucks čekaju osmog nositelja iz play-ina, na polufinalu konferencije, ukoliko prođu, idu na pobjednika para Cleveland CavaliersNew York Knicksi. Boston Celticsi očekuju sedmog nositelja i razmišljaju o mogućoj seriji s Philadelphia 76ersima ili Brooklyn Netsi u polufinalu.

NOSAČ JE POSTAVLJEN 🍿 pic.twitter.com/j7Dn0yxXyy

— NBA (@NBA) 9. travnja 2023

Prvo mjesto Zapada osvojili su Denver Nuggets pa mirno čekaju svog suparnika, a križaju se s pobjednikom serije Phoenix Suns – Los Angeles Clippersi. Memphis Grizzlies igraju protiv sedmog nositelja, a na istoj strani ždrijeba nalaze se Sacramento Kings ja Golden State Ratnici.

Vežite se, polijećemo…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr