Warriorsi po običaju rade ludosti, a sinoć su Portlandu u prvoj četvrtini dali 55 poena

Navikli smo na to da Golden State Warriorsi zahvaljujući svom šuterskom umijeću svakako malo izvedu neku statističku vratolomiju koja potpuno ukrade pozornost na NBA parketima, a to se dogodilo i sinoć, u posljednjem kolu regularne sezone.

Momčad stevea kerra otišla je u goste Portland Trail Blazersima i pritom ih išamarala u vlastitom dvorištu; Dubsi su slavili 151-107 i tako zabilježili najveću pobjedu bilo koje momčadi u aktualnoj sezoni, a još jednom ćemo spomenuti da to nisu učinili kod kuće.

Da čija priča bude još dojmljivija, Warriorsi su sinoć imali četiri beka koji su završili utakmicu s 20 ili više poena, a svi su, usto, ubacili barem četiri trice na minimalno 50 posto realizacije šuta. To je prvi put u povijesti NBA lige da su se brojke tako posložile četvorici igrača iste ekipe, a to su Stephen Curry (26 poena), Moses Moody (25), Jordan Poole (21) i Klaya Thompsona (20). Treba uzeti u obzir i činjenicu da je jedino Moody odigrao preko 21 minute.

Ipak, podatak koji je možda i najupečatljiviji tiče se prve četvrtine u kojoj su Warriorsi Portlandu zabili čak 55 poena. Riječ je, naravno, o novom rekordu lige u broju postignutih koševa u prvom poluvremenu, au tom su razdoblju ubacili čak 12 trica, što je još jedan NBA rekord jedne četvrtine.

GOLDEN STATE WARRIORSI SU POSTALI 55 POENA U PRVOJ ČETVRTINI.

NAJVIŠE IKADA U PRVOJ ČETVRTINI U NBA POVIJESTI 😱 pic.twitter.com/GOHU95Xaz7

— Sportski centar (@Sportski centar) 9. travnja 2023

Kakav način zaključiti regularni dio sezone, ali i najaviti doigravanje u kojem će se igrati aktualni prvaci Sacramento Kings, trećeplasirane momčadi Zapada. Mogla bi to biti sjajna serija…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr