Vušković i Pukštas pristupit će Hajdukovim juniorima, potvrdio je trener Ivan Leko

Nakon prolaska u finale Hrvatskog nogometnog kupa, pred Hajdukom je novi veliki izazov. U nedjelju će ta momčad gostovati kod Rijekea na Rujevicu stiže bez dvojice stožernih igrača, suspendiranih Tako Livaj ja Filip Krovinović. Taj je dvoboj, prije puta na Kvarner, jutros najavio Hajdukov trener Ivana Lekono možda i glavna tema ipak nije vezana uz seniorsku, već juniorsku momčad.

Naime, Hajdukovi juniori će idućeg petka u Ženevi odigrati polufinalni susret UEFA-ine Lige mladih, suparnik će im biti Milan, a sada su stigla i važna pojačanja.

“Da, juniorima će se priključiti Ruke Puhanje the Luka Vuškovićbaš kao i Roko Brajković će biti s juniorima. Tako smo odlučili”, otkrio je tu vijest Leko, pa nastavio o posljednjem Jadranskom derbiju ove sezone.

“Nezgodno je to gostovanje, teška nas utakmica čeka, Rijeka je najbolja u 2023. To je mlada i poletna ekipa, dobro igra nogomet s dobrim trenerom. Dolazimo oslabljeni, pa je to dobar izazov za nas da pokažemo da nemamo 11 ili 12 igrača, nego grupa od njih 17 ili 18, koja može smanjiti pritisak”, dodaje.

Trener Ivan Leko uoči utakmice Rijeka – Hajduk • https://t.co/R2vgm0aPb1 #Hajduk pic.twitter.com/glXaJyu2hv

— HNK Hajduk Split (@hajduk) 15. travnja 2023

Bijeli će, dakle, na to gostovanje bez Livaje i Krovinovića, jer druge strane prijetit će im vrlo raspoloženi Matija Frigan. Mladi Rijekin napadač je u 10 ovogodišnjih kola zabio šest pogodaka.

“Marka se ne može zamijeniti, to je jasno, on nam je kao Karim Benzema, Robert Lewandowski ili Erling Haaland. Kad izostanu, takvi napadači se ne mogu nadoknaditi. Marko je naš lider, ali pokušat ćemo nešto drugo zaigrati, s drugim profilima igrača i kvalitetama. Što se tiče Frigana, on je drugi napadač ove godine u ligi. Opasan, brz, raznovrstan, ali nije Rijeka samo Frigan”, zaključio je Leko.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr