Izbornik Sesar na predstavljanju: 'Slika hrvatske košarke prema van lošija je nego je stvarno stanje'

by | tra 18, 2023 | Sport | 0 comments

Pet je prošlog dana otkako je objavljeno da će Josip Sesar biti novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, pa je došlo vrijeme i za njegovo službeno predstavljanje. Na druženju s novinarima otkrio je svoje planove za budućnost, kao i cijeli rasplet potrage za novim izbornikom, u kojem je sve do samog kraja glavni favorit ipak bio Dario Gjergja.

“Radostan sam i svjestan obaveze, pred nama je radno ljeto, ali dosta smo toga pripremali zadnjih pet mjeseci”, rekao je Sesar na početku, pa nastavio:

“Dogovorili smo da pripreme počinju 5. srpnja, a moram porazgovarati sa stožerom na koji način sve postaviti i obaviti razgovore sa svim igračima. Nadam se da neće biti otkaza, već dobro sastavljena reprezentacija. Računamo na igrače iz NBA lige i one koji igraju u hrvatskim klubovima. Mogu reći da je i Luka Božić u mojim planovima vrlo visoko. Vjerujem u ono što sam radio dosad i što sam zamislio.”

Njegov izbor pomalo je iznenadio i HKS-ovog sportskog direktora Aleksandra Petrovićakoji je u nedavnom intervju potvrdio da je i Gjergju očekivao na ovoj poziciji. Sesar, pak, govori nešto sasvim drugo.

“Od zadnje akcije me zove “izborniče”, u dva-tri navrata rekao mi je da sam mu favorit. Nije rekao da sam 100 posto, ali da sam favorit. Nije moje da puno oko toga pričam, imao sam s njim dobru suradnju”, otkrio je Sesar, a onda je u zaključku progovorio o izgubljenom kultu reprezentacije.

“Treba napraviti rezultat, ali i razgovarati sa svima koji imaju volju i želju. Svaki trener ima viziju i ideju, nadam se da je u cilju i interesu hrvatske košarke. Svi težimo cilju, a to je dobar rezultat. Trenutno smo u pretkvalifikacijama i slika košarke prema van lošija je nego je stvarno stanje. Imamo igrače koji se mogu izdići iznad toga, imali smo dobru atmosferu s Acom. Treba i malo sreće, ali nju moramo i isprovocirati.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr