Izbornik Sesar na predstavljanju: 'Slika hrvatske košarke prema van lošija je nego je stvarno stanje'

Pet je prošlog dana otkako je objavljeno da će Josip Sesar biti novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, pa je došlo vrijeme i za njegovo službeno predstavljanje. Na druženju s novinarima otkrio je svoje planove za budućnost, kao i cijeli rasplet potrage za novim izbornikom, u kojem je sve do samog kraja glavni favorit ipak bio Dario Gjergja.

“Radostan sam i svjestan obaveze, pred nama je radno ljeto, ali dosta smo toga pripremali zadnjih pet mjeseci”, rekao je Sesar na početku, pa nastavio:

“Dogovorili smo da pripreme počinju 5. srpnja, a moram porazgovarati sa stožerom na koji način sve postaviti i obaviti razgovore sa svim igračima. Nadam se da neće biti otkaza, već dobro sastavljena reprezentacija. Računamo na igrače iz NBA lige i one koji igraju u hrvatskim klubovima. Mogu reći da je i Luka Božić u mojim planovima vrlo visoko. Vjerujem u ono što sam radio dosad i što sam zamislio.”

Njegov izbor pomalo je iznenadio i HKS-ovog sportskog direktora Aleksandra Petrovićakoji je u nedavnom intervju potvrdio da je i Gjergju očekivao na ovoj poziciji. Sesar, pak, govori nešto sasvim drugo.

“Od zadnje akcije me zove “izborniče”, u dva-tri navrata rekao mi je da sam mu favorit. Nije rekao da sam 100 posto, ali da sam favorit. Nije moje da puno oko toga pričam, imao sam s njim dobru suradnju”, otkrio je Sesar, a onda je u zaključku progovorio o izgubljenom kultu reprezentacije.

“Treba napraviti rezultat, ali i razgovarati sa svima koji imaju volju i želju. Svaki trener ima viziju i ideju, nadam se da je u cilju i interesu hrvatske košarke. Svi težimo cilju, a to je dobar rezultat. Trenutno smo u pretkvalifikacijama i slika košarke prema van lošija je nego je stvarno stanje. Imamo igrače koji se mogu izdići iznad toga, imali smo dobru atmosferu s Acom. Treba i malo sreće, ali nju moramo i isprovocirati.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr