Izbornik Tucak o ždrijebu SP-a: 'Ovo je zahtjevna skupina, očekuje nas izuzetno težak put'

Danas je u Ateni održan ždrijeb nadolazećeg Svjetskog prvenstva u vaterpolu, koje će se ovog srpnja održati u japanskom Fukuokiju. Hrvatski vaterpolisti smješteni su u skupinu baš s domaćinima, au toj skupini C još su i Mađarska the Brazil. Ovakvim raspletom baš i nije sasvim zadovoljan izbornik Ivica Tucakkoji tvrdi da njegove igrače čekaju teški izazovi.

“Mogli bismo imati i malo više sreće, ovo je zahtjevna skupina s obzirom na snagu Mađara i činjenica da će Japan kao domaćin sigurno biti nezgodan. Svjesni smo da ako prvi budemo imali nešto lakši put u daljnjoj fazi natjecanja, no ako ćemo osvojiti drugo ili treće mjesto u skupini tada se već u osmini finala križamo s najtežom skupinom u kojoj su Srbija, Španjolska ja Crna Gora”, poručio je Tucak.

Ovaj turnir bit će ujedno i prva prilika za dobivanje jedne od viza za iduće Olimpijske igre koje će se održati u Parizu 2024. godine. Samo će finalisti moći osigurati da u Fukuokiju, ostali dobiju priliku kroz kontinentalna natjecanja i dodatne kvalifikacije.

“Bit će potrebna velika koncentracija da pokušamo osvojiti prvo mjesto u skupini koja bi ipak vodila nešto lakšim putem prema cilju. Ako tako ne bude, očekuje nas iznimno težak put”, zaključio je izbornik Tucak.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr