Šampionski mentalitet: Napoli je slavio nad Juventusom u trećoj minuti sudačke nadoknade

Ukidanjem suspenzije od 15 bodova, Juventus ekspresno se vratio u borbu za Ligu prvaka, skočivši sa sedmog na treće mjesto Serie A. Prvi izazov u toj misiji zadržavanja među četiri najbolje momčadi talijanskog prvenstva stigao je večeras, u Torinu je gostovao vodeći Napoli.

Momčadi su imale različit uspjeh u ovim europskim izazovima, Bianconeri su ušli u polufinale Europske lige, dok su Partenopei ispali od Milana u četvrtfinalu Lige prvaka. Ne, na kraju tjedna će raspoloženje u oba tabora biti znatno drugačije, jer je Napoli večeras upisao nova tri boda, početkom Giacomo Raspadorija u sudačkoj nadoknadi došao je do pobjede od 1-0.

Što se tiče prvog poluvremena, ono baš i nije obilovalo nekim ozbiljnijim prigodama. Nešto su aktivniji bili Juventusovi nogometaši, nijedan od tri udarca unutar okvira nije previše zabrinuo i namučio gostujućeg golmana Alexa Mereta. S druge strane, Napoli je u prvih 45 minuta ostao bez ijednog pokušaja u okvir gola, a to je već bila druga ligaška utakmica zaredom, što se nije dogodilo 11 i pol godine.

0 – Napoli nije uspio opaliti niti jedan udarac prema golu u prvom poluvremenu u dvije utakmice Serie A zaredom prvog puta od studenog 2011. (protiv Lazija i Atalante u tom slučaju). blok.#JuventusNapulj

— OptaPaolo (@OptaPaolo) 23. travnja 2023

U drugom dijelu su se uloge posve zamijenile, Napoli je bio taj koji je stvarao prigode i tražio pogodak, dok je Juventus svoj prvi udarac prema golu još od 16. minute zabilježio tek u 80. minuti. S druge strane, Victor Osimhen bio je prilično tih veći dio utakmice, probudio se tek na ulasku u zadnjih 20-ak minuta.

Tako je u razmaku od samo tri minute u tri navrata zaprijetio vrataru Wojciech Szczęsny, prvo je pogodio vratnicu, zatim je iz kornera pokušao glavom, a onda i iskosa nogom. Posljednji u nizu tih pokušaja bio je možda i najizgledniji, no lopta nije prohujala iznad grede. Sporna situacija zbila se u 82. minuti, kada je anđeo di Maria zabio gol, koji ipak poništen zbog ranijeg prekršaja na Stanislav lobotki.

Još jednom se lopta našla u Meretovoj mreži, kada ju je Dušan Vlahović poslao u gol, ali i to je poništeno, lopta je već prije asistencije bila izvan igrača. Ne, ništa nije bilo sporno ni u trećoj minuti sudačke nadoknade, kada su svi postigli pogodak vrijedan tri boda. Eljif Elmas je ubacio s desne strane, a Raspadori je dočekao loptu na drugoj vratnici i iz voleja opalio za veliko slavlje gostiju.

Prednost Napolija na vrhu u odnosu na prošlo kolo se povećala, jer je na drugom mjestu Lazio jučer poražen u srazu s Torinom (1-0). Ona sada iznosi 18 bodova, s obzirom na to da je do kraja ostala još sedam kola, sastavu pod vodstvom Luciana Spallettija za osiguranje titule nedostaje još samo pet bodova, pa ju mogu proslaviti već idućeg vikenda…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr