Karlo Špeljak svojim je prvijencima u seniorskom nogometu donio Šibenik vrlo važne bodove

Već 31. kolo domaćeg prvenstva igrat će se preko tjedna, od utorka do četvrtka, a danas su ga međusobnim ogledom otvorili Šibenik ja Slaven Belupo. Ovaj dvoboj na Šubićevcu vrlo je važan za obje momčadi, domaći su tražili pobjedu i bijeg s dna poretka, dok su gosti iz Koprivnice htjeli napraviti dodatni korak prema plasmanu u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Šibenik je ipak bio taj koji je večeras slavio, prekinuvši tako svoju crnu seriju od pet ligaških kola bez pobjede. Rezultat je bio 3-1 u korist domaćeg sastava, a junak utakmice u grčkoj borbi za opstanak bio je asistent i dvostruki strijelac Karlo Špeljak. Ovaj 20-godišnji ofenzivac dosad je bio bez pogotka u HNL-u, pa je današnjim golovima došao do svojih prvijenca u seniorskom nogometu.

Sastav pod vodstvom trenera Damira Čanadija bolje je ušao u utakmicu, još i prije vodećeg zgoditka lopta je često bila pred Slavenovim vratima. Čak štoviše, okvir gola na kojem je stajao vratar Ivan Šušak čak se dvaput zatresao, prvu je njegovu lijevu vratnicu pogodio Ivana Rupicaa zatim i desnu baš Špeljak.

Njegovi pogoci stigli su krajem prvog dijela, najprije je mrežu zatresao u 41. minuti. Najbolje se snašao nakon zbrke u kaznenom prostoru i zabio za 1-0, da bi samo četiri minute kasnije i povećao vodstvo. Ovaj je pogodak bio kudikamo ljepši od onog prvog, ubacio mu je Haruki Araia Špeljak je s rubom šesnaesterca krasnim volejom matirao Šuška.

Očito se Slavenovi igrači nisu snašli u vrlo teškim uvjetima za igru ​​u prvom poluvremenu, jaka kiša i vjetar ipak su ometali tijek utakmice. U nastavku je čak zasjalo i sunce, za goste samo u doslovnom smislu, a za domaće iu prenesenom. Naime, ne da Šibenik nije ispustio svoju prednost, već ju je u 66. minuti i povećao.

Tada je Špeljak uzvratio Araiju za asistenciju iz 45. minute, nakon oduzete lopte na gostujućoj polovici terena savršeno ga je usmjerio i gurnuo u mat situaciju. Japanski nogometaš iskoristio je tu vrlo izglednu priliku i svojim drugim ovosezonskim pogocima u HNL-u riješio pitanje pobjednika, barem se tako činilo.

Naime, vrlo brzo se momčad koju vodi Zoran Zekić vratila na samo dva gola zaostatka, Arb Manaj pobjegao je domaćoj obrani i izbjegao zaleđe, a onda i poslao loptu iza vratara Lovre Rogića. Promjene rezultata više nije bilo, pa je Šibenik barem privremeno preskočio Goricu i vratio se na deveto mjesto, dok je Slaven ostao na četvrtoj poziciji, iako će do kraja kola vjerojatno ipak pasti.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr