Prekidamo program zbog stezanja promjena: Barcelona nakon 24 godine gasi klupsku televiziju

Barcelona klupski televizijski kanal, Barça TV, prestat će s emitiranjem nakon 24 godine postojanja, priopćio je katalonski klub. Objašnjenje ovog poteza sastoji se od toga da klub ne želi obnoviti ugovor s operaterom Telefónica.

Prema izvješćima u španjolskom tisku, ova odluka je posljedica financijskih poteškoća u kojima se nalazi klub, a izvor blizak kanalu rekao je AFP da će zatvaranjem Barça TV-a oko 130 ljudi ostati bez posla.

“Barcelona je upozorila dobavljača TBSC Telefónicu, tvrtku koja upravlja klupskim televizijskim kanalom, da neće obnoviti ugovor između njih, koji ističe 30. lipnja 2023.”, napisala je Barça u svom priopćenju za javnost.

TV kanal je nastao u srpnju 1999. godine, za vrijeme vladavine predsjednika kluba Josepa Lluisa Nuneza. Klub je uslijed financijskih poteškoća već prodavao neke postotke svojih produkcijskih kuća, a spominjala se i prodaja televizije. Ne, očito je ovo još jeftinije rješenje.

Barcelona je već prodala dionice Barça Studios Orpheus Media i Socios.com za oko 200 milijuna eura, iznos koji im je omogućio kupnju poljskog internacionalca Robert Lewandowski od Bayerna prošlog ljeta.

Klub mora znatno smanjiti svoje troškove kako bi poštovao pravila financijskog fair-playa i kako bi mogao zapošljavati na kraju sezone, uz mogući povratak Lionel Messi koji se tjednima najavljuje po europskim medijima.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr