Bez milosti do stotke: Crvena zvezda lakoćom je svladala Zadar u prvoj utakmici playoffa

Zadar se plasirao u doigravanje ABA lige sa sedmog mjesta, a to joj je osiguralo seriju s Crvena zvijezdajakom euroligaškom momčadi kojoj su momci Danijela Jusupa uspjeli savladati usred Beograda prošlog studenog.

Međutim, to se čudo nije ponovilo; Zvezda je u Pioniru rutinski odradila posao protiv Zadrana (100-73) i povela 1-0 u seriji.

Zvezda je u prvom poluvremenu bila nevjerojatno šuterski raspoložena i brzo odmagla na teško dostižnu prednost; iako se Zadar u prvoj četvrtini odlično držao i drugu ušao s minus pet, domaći su se potpuno odvojili u nastavku i otišli na predah s plus 22. U drugom dijelu su to samo održavali, au jednom trenutku imali su i 33 razlike.

Pobjednike su izvodili Nemanja Nedović ja Filip Petrušev sa 16 poena, a dvoznamenkaste brojke ostvario je i Luka Mitrović s 13. Međutim, najbolji strijelac susreta bio je aktualni MVP regularne sezone Luka Božić s 18 poena, pet skokova i jednako toliko asistencija. Marko Ramljak ubacio je jedan poen manje, a Arijan Lakić ja Dario Drežnjak zaustavili su se na 11. Također, potez utakmice može se pripisati Ramljaku koji je u prvoj četvrtini sjajno blokirao Facunda Campazza spriječio sam ga polaganja.

Uzvrat je na rasporedu 8. svibnja na Višnjiku, no Zadar u međuvremenu ima za odigrati domaće prvenstvene utakmice protiv Cibone ja Furnira.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr