Ptičica! Učitelj Gasperini nadmudrio je učenika Jurića u Atalantinom gostovanju kod Torina

Čovjek bi pomislio kakav je meč između dva stratega iz istog trenerskog stabla Ivana Jurića i njegova učitelja Gian Piera Gasperinija biti iznimno dinamičan; Ne, Torino ja Atalanta večeras su odigrali jedan poprilično čudan ogled koji se ipak popravio u drugom poluvremenu, a završilo je 2-1 za goste.

Dovoljno je reći da smo u čitavom prvom poluvremenu vidjeli jedan jedini udarac prema golu i taj je, eto, završio u mreži. Bivši Torinov igrač David Zappacosta tada je lijepo probio lijevu stranu, uvaljao krasan dribling čuvaru, okrenuo se na ljevicu i zapucao u bliži kut Vanja Milinković-Savića srpski vratar nije se uspio snaći.

Bio je to sjajan potez talijanskog beka koji je odlučio ne proslaviti pogodak, a drugo poluvrijeme ipak je bilo nešto bolje.

Nikola Vlašić započeo je utakmicu za domaće, a upravo je on uputio prvi Torinov udarac na utakmicu. u 50. minuti potegnuo je s udaljenosti i nastavio Marka Sportiella na intervenciju. Talijanski vratar opet je imao posao u 61. minuti kada je pokušao Ricardo Rodrigueza Jurićevi momci u tim su trenucima bili bolji i to se brzo vidjelo na rezultatu.

Aleksej Mirančuk u 75. minuti je fino potegnuo s 20-ak metara i naišao na još bolju Sportiellovu obranu koja je nekako uspjela iščeprkati loptu, ali na odbijancu se pronašla Antonio Sanabria i zabio za 1-1.

Činilo se kako će Torino osvojiti bod, ali Duvan Zapatakoji je ove sezone dosta šutio, maestralno je u 88. minuti poslao sjajan dribling Perra Schuursa u prostoru i zapalio domaći gol za konačnih 2-1.

Torino je trenutno 12. s 42 boda, a Atalanta je skočila na šesto mjesto s 55, jednim bodom više od Cijeli koji ima i utakmicu manje. Europa je cilj za Božicu, a do kraja je preostalo još šest utakmica…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr