Ivan Čupić zabio je osam komada, a Zagreb je pobijedio Nexe u ispunjenoj Kutiji šibice

Nakon Nexeove pobjede u prvoj utakmici, PPD Zagreb dočekao je Našičane u novom susretu finalne serije domaćeg rukometnog prvenstva. Ekipe su u ovom dvoboju ušle bodovno izjednačene (2-2), a titulu će osvojiti ona koja prva skupi šest bodova. U ispunjenoj Kutiji šibica svjedočili smo žestokom nadmetanju koje je otišlo na stranu Zagrebaša rezultatom 30-26.

Nexe je motiviran počeo susret i negdje do polovine prvog poluvremena igrao u egalu sa suparnikom. Zagreb se počeo odvajati između 12. i 17. minute postigao četiri vezana pogotka za četiri razlike, no popularni Gromovi nisu posustali pa su se brzo vratili na minus jedan. Nexe je do kraja poluvremena pokušavao uhvatiti zagrebačku prednost, ali je sudionik Lige prvaka ipak otišao na predah sa 17-15.

Nastavak je krenuo slično, no Zagrebov vratar Dino Slavić u drugom dijelu razbranio i inicirao domaće odvajanje. PPD je u 43. minuti prvi put otišao na plus pet preko Željka Muse, a Nexe je opet krenuo u lov na smanjenje zaostatka. Važan trenutak dogodio se u 40. kada je Csaba Leimeter doživio ozljedu leđa nakon vrlo ružnog pada i prethodne kolizije s Mariom Tomićema Nexeov as dobio je crveni karton.

Našičani su se poslije toga ponovno vratili na minus tri i imali kontru za mogućih minus dva; Luka Moslavac tada je bacio loptu na stranu prema Marinu Jeliniću. On ju je, kako se činilo i nakon pogledane ponovljene snimke u prijenosu uživo, uhvatio tamo prije nego što je trebala otići u aut, ali su smatrali da je otišla van. Nexe je tako izgubio vrlo važan posjed, a Zagreb se u posljednjih 10 minuta potpuno odvojio i opet pobjegao na pet razlika.

Ivan Čupić ponovno je pokazao da majstor ostaje majstor pa je bio najbolji strijelac utakmice s osam golova iz osam šutova, a pet ih je uvalio s crte sedam metara. Iskusni Timur Diburov dodao je šest, Aleks Kavčić ja Miloš Kos uvalili su četiri za Zagreb, a najraspoloženiji u Nexeu bili su Moslavac i Dorian Markušić s jednako toliko pogodaka. Slavić je skupio osam važnih obrana za PPD kojemu sada nedostaje još jedna pobjeda da opet osvoji titulu, svoju 31. u samostalnoj Hrvatskoj.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr