Kako će igrati kod kuće: Inter je u prvom poluvremenu jurio na pobjedu nad Milanom

Nakon intenzivnog, izjednačenog i tehnički gotovo savršenog jučerašnjeg susreta između Real Madrid ja Manchester Cityja, Liga prvaka nam je danas priredila nešto potpuno drugačije.

Na San Siru su svoj prvi polufinalni ogled igrali gradski rivali Milano ja Između, a susret je protekao u nemoći nominalnog domaćina i dominaciji nominalnog gosta. Inter je pobijedio s 2-0 i ima veliku prednost uoči uzvrata, a sve je zaradio u razdoblju od tri minute.

Inter je od početka krenuo bolje, izravnije i opasnije, au 8. minuti se naplatio. Hakan Calhanoglu izveo je korner, a Edin Džeko zabio ljevicom iz voleja. Postao je drugi najstariji strijelac u polufinalu Lige prvaka, odmah iza Ryana Giggsa. Tri minute kasnije, bljesnula je brza Interova akcija: Frederick Dimarco za Henriha Mhitarjana i 2-0.

Do odlaska na odmor Çalhanoğlu je još pogodio gredu. Najbolji sažetak prvog dijela: Inter je došao do udarca nakon 14,7 dodavanja, Milan nakon 46,6. Jedni su bili brzi, direktni i konkretni, drugi potpuno nemoćni. Milan je katastrofalno poluvrijeme zaokružio i pehom u 18. minuti, kada se ozlijedio Ismaël Bennacer.

Milan je zaigrao nešto bolje u nastavku i došao do prve prave prilike u 51., kada je Sandro Tonali izbacio Juniora Messiasa pred gol, ali je ovaj pucao loše, pored daljnje stative. U 63. je Tonali došao najbliže smanjenju vodstva, kada je njegov šut iz daljine odsjeo na stativu.

Međutim, nije bilo ništa od kasnog Milanovog juriše, ništa od opsade gola i konstantnog pritiska. Inter je suparniku do kraja uglavnom prepustio loptu, ali se branio mirno i disciplinirano. Milan je prvi udarac unutar okvira gola uputio u 81. minuti. Završilo je 2-0, Inter je jednom nogom u finalu.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr