MAJA SEVER REAGIRALA NA POTEZ HRVATICE! Cijeli Zagreb bruji o ovome, rasprava ne jenjava: 'Woke debilima sarkazam nije jača strana'

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Nakon što je na Facebook stranici “Seksizam naš svagdašnji” objavljena reakcija na reklamu shopping centra “Westgate”, koja je ilustrirana fotografijom muškarca s porukom: “Opet mi je poštar zvonio u 7 ujutro za paket od ove, uzet ću joj karticu…”, na što iz Westgatea poručuju “Dođi s njegovom karticom u Westgate, nećemo te odati. Brzo rješenje”, reakcije se ne smiruju na društvenim mrežama.

Jedna Hrvatica otišla je korak dalje te je zakupila veliki billboard na zagrebačkom Mostu slobode kako bi javno uputila vlastitu reakciju na spomenutu reklamu. Riječ je o Neveni Crljenko koja je sama financirala veliki billboard.

“Sve glase na moje ime – Peglam ih svugdje u svijetu, al’ ne iu Westgateu”, stoji u poruci kao odgovor reklami Westgate Shopping Cityja.

Na Facebook stranici ‘Seksizam naš svagdašnji’ navodi se kako je spomenuti centar “uspio u jedan plakat ugurati masu rodnih stereotipa, ponižavanja žena, promociju ekonomskog nasilja i promociju manipulativnog ponašanja. Ovo prijavljujemo nadležnima”, a na jumbo plakat reagirala je Nevene Crljenko i Maja Sever.

pic.twitter.com/BGyuQx8DOZ

— Ranka (@kikicajovana) 9. svibnja 2023

“Ajme, genijalno” poručila je Sever uz fotografiju billboarda koju je osmislila Crljenko te pokrenula raspravu vrlo podijeljenih reakcija.

“Za sedam dana osniva svoju udrugu i grabi pare od države ko velika”, “Kad imaš viška novca i manjak…”, Vidim da wake debilima sarkazam nije jača strana”, neki su od komentara ispod objave Maje Sever.

Ajme, genijalno! https://t.co/EEYcHYJG86

— Maja Sever (@SeverMaja) 9. svibnja 2023

Niti ispod originalne objave na Twitteru, koja ima gotovo 40 tisuća pregleda nije puno bolja situacija. Osim nekolicine pohvala, ne nedostaje ni kritika.

“Vama je jasno da je reklama postigla točno što je trebala? A trošit svoju ljubav da se billboardu osvetiš je glupost deset od deset”, “Ah sada shvaćam, manji humor i kompleksi. Prethodna Westgateova reklama nije baš vrh struke ali je reakcija pretjerana. A možda je oboje dio istog projekta”, “Ne shvaćam poantu”, samo su neki od komentara,

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temi