Ni sami ne možemo shvatiti kako, ali Real je nevjerojatno okrenuo Partizan i izborio Final Four

Dok su Između ja Milano igrali Derby della Madonnina u polufinalu Lige prvaka, košarkaška Euroliga također nam je pružala sjajnu utakmicu. Real Madrid ja Partizanski ogledali su se u odlučujućem petom pokušaju četvrtfinalne serije koja je već donijela pregršt uzbuđenja, a vrhunac nevjerojatne konkurencije pripao je Blancosima koji su osigurali Final Four u Kaunasu.

Kingsi su pobijedili rezultatom 98-94, ali su trijumf osigurali nakon impresivnog preokreta koji će se pamtiti.

Iako je prva četvrtina bila izjednačena, Partizan se u drugoj potpuno odlijepio i poenima napunio koš Reala. Tim koji vodi Željko Obradović prvo poluvrijeme završila je s čak 55 poena, a vodila je 14 poena; Partizan je imao šuteve koje jednostavno nije smio i smio promašiti, a Real nije imao odgovor na takvu napadačku preciznost gostiju. Beograđani su u prvom poluvremenu šut za tricu bili na 58 posto (7/12), a Madriđani su pogodili samo dva pokušaja iza trice.

A onda, šok. Real kao da je to sve vidio, zbrojio i rekao sam sebi da može još bolje.

Imao je početkom drugog poluvremena Partizan i 18 razlike te Kevin Punter sam na tricu, ali Real se probudio i krenuo vraćati. Partizan je vodio 15 minuta i pol prije kraja treće četvrtine, ali su Madriđani u nastavku napravili seriju 9-1 i posljednjih 10 minuta ušli s minus osam. Bila je to prava najava za ludi završetak jednako lude serije.

Real je nastavio kako je i započeo na kraju treće; Mario Hezonja pogodio je tricu za samo minus dva sedam minuta prije kraja, a Sergio Rodriguez onda je pogodio za 81-81. Samo četiri minute prije toga Partizan je imao 15 razlike, a njegov suparnik ubrzo se pronašao u vodstvu; Sergio Llull zabio je tricu za 86-83 nešto manje od pet minuta prije svršetka, a Real je uskoro otišao na plus pet. Partizan, kojem je u prve tri četvrtine sve ulazilo, nije mogao ništa.

Gubitak 2-0 u seriji…

Ali @RMBaloncesto vratiti se i osigurati kartu za #F4SLAVA u Kaunasu! #EveryGameMatters pic.twitter.com/RgfOZOXdCI

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) 10. svibnja 2023

Realovci su u posljednjoj minuti ušli sa šest poena prednosti, no to je presjekao Zach LeDay sjajnom tricom. Hezonja je zatim izborio ključna slobodna bacanja i realizirao jedno, a Real je zadržao loptu i upotpunio fenomenalan preokret za epski Final Four.

Dzanan Musa zabio je najviše za Real, 20 koševa, no junak je bio Rodriguez koji je zabio ključnih 19 koševa za preokret. U toj misiji mu se pridružio i Llull koji nije mogao ništa pogoditi, a potom je zabio dvije važne trice. Mario Hezonja postigao je i nekoliko važnih koševa za 13 poena. Partizan na kraju nije spasio Puntera koji je utakmicu zaključio s fenomenalnih 28 poena.

Inače, Monako je u ranijoj utakmici pobijedio Maccabi (97-86) i tako izborio svoj prvi Final Four gdje će igrati protiv Olympiacose, a Real igra klasik protiv Barcelona.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr