Trump se žalio na presudu za seksualno zlostavljanje novinarki

BIVŠI Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak se žalio na presudu njujorške porote u građanskom postupku, po kojoj je seksualno zlostavljao i oklevetao novinarku E. Jean Carroll. Sudski zapisi pokazali su da je Trump obavijestio Drugi prizivni sud SAD-a da se žali na presudu, kao što je njegov odvjetnik Joseph Tacopina i ranije rekao da će učiniti.

Deveteročlan porota saveznog suda na Manhattanu u utorak je bivšoj novinarki dodijelio odštetu od pet milijuna dolara. Carroll (79) je tijekom suđenja svjedočila da ju je Trump (76) silovao u robnoj kući Bergdorfa Goodmana na Manhattanu potkraj 1995. ili početkom 1996. te potom naštetio njezinu ugledu napisavši se u listopadu 2022. na svojoj društvenoj mreži da su njezine tvrdnje “potpune”. prevara”, “obmana” i “laž”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump nije prisustvovao suđenju

Porota ga je proglasila krivim za seksualni napad i klevetu, ali ne i za silovanje.

Trump, favorit za nominaciju republikanca za predsjednika SAD-a na izborima iduće godine, nije prisustvovao suđenju te je, između ostalih, tvrdio da je Carroll, bivši kolumnist časopisa Elle i registrirani član Demokratske stranke. , izmislila je optužbe kako bi povećala prodaju svojih memoara iz 2019. i politički ga oštetila.

Presudu je također nazvao “sramotom”, kao i da “apsolutno nema pojma tko je ta žena”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više o temi